Als sterren aan de hemel staan…

Daan staat voor het raam en kijkt naar buiten. Hij zoekt een ster, een heel speciale ster. Soms is de ster er wel en soms ook niet,
Het is ook moeilijk want soms staan er heel veel sterren.

Daan

Daan staat voor het raam en kijkt naar buiten. Nee, geen ster te zien. Het regent. Het regent vaak en dan zijn de sterren weg. Weg achter het regengordijn, zegt mama.

De sterren zijn belangrijk voor Daan. Sterren, lichtjes uit de hemel en in die hemel zijn mensen die niet meer bij ons zijn. Oude oma is er en dat is goed. Oude oma’s en opa’s mogen in de hemel wonen. Dat hoort zo. Dat is fijn. Daar hebben ze geen pijn meer en mogen ze uitrusten.

Papa

Maar papa is er ook. Zijn papa die er was toen hij werd geboren. Papa van de foto’s. Hij kent papa eigenlijk niet zo goed, maar hij heeft een fotoboek en daar staat hij in. Toen Daan geboren werd, ja toen…Ook papa’s ster staat aan de hemel. Tenminste, als het niet regent. Maar vandaag regent het. En het is voor Daan zo belangrijk dat hij de sterren ziet.  Het is bijna Kerstfeest en dan is er iets heel bijzonders. Juf heeft het verteld.

Met Kerst wordt het kindje Jezus geboren. Ieder jaar weer en dan is het feest. Het is een bijzonder kindje en het kindje wordt geboren in een stal. Bij Jozef en Maria. Maar eigenlijk woont de vader van Jezus in de hemel. Jozef is de papa op aarde en de echte vader van Jezus woont in de hemel.

Twee vaders in de hemel

Dat is toch ook zo bij Daan. Daan heeft weer een nieuwe papa, maar de echte vader van Daan woont in de hemel. Daarom wil Daan de sterren zien, want als sterren aan de hemel staan weet Daan het weer. Daar boven in de hemel, heel dicht bij God woont zijn vader en als het waar is wat juf zegt is God ook zijn Vader. Dan heeft hij zelfs twee vaders in de hemel!

2 comments on “Als sterren aan de hemel staan…
  1. Avatar kleeblatt schreef:

    Ik lees hier zo veel mooie verhalen en deze is er ook een van, heel gevoelig Loes bedankt. Groetjes van Maria.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
11 december 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief