MENUMENU

Als sterren aan de hemel staan…

Daan staat voor het raam en kijkt naar buiten. Hij zoekt een ster, een heel speciale ster. Soms is de ster er wel en soms ook niet,
Het is ook moeilijk want soms staan er heel veel sterren.

Daan

Daan staat voor het raam en kijkt naar buiten. Nee, geen ster te zien. Het regent. Het regent vaak en dan zijn de sterren weg. Weg achter het regengordijn, zegt mama.

De sterren zijn belangrijk voor Daan. Sterren, lichtjes uit de hemel en in die hemel zijn mensen die niet meer bij ons zijn. Oude oma is er en dat is goed. Oude oma’s en opa’s mogen in de hemel wonen. Dat hoort zo. Dat is fijn. Daar hebben ze geen pijn meer en mogen ze uitrusten.

Papa

Maar papa is er ook. Zijn papa die er was toen hij werd geboren. Papa van de foto’s. Hij kent papa eigenlijk niet zo goed, maar hij heeft een fotoboek en daar staat hij in. Toen Daan geboren werd, ja toen…Ook papa’s ster staat aan de hemel. Tenminste, als het niet regent. Maar vandaag regent het. En het is voor Daan zo belangrijk dat hij de sterren ziet.  Het is bijna Kerstfeest en dan is er iets heel bijzonders. Juf heeft het verteld.

Met Kerst wordt het kindje Jezus geboren. Ieder jaar weer en dan is het feest. Het is een bijzonder kindje en het kindje wordt geboren in een stal. Bij Jozef en Maria. Maar eigenlijk woont de vader van Jezus in de hemel. Jozef is de papa op aarde en de echte vader van Jezus woont in de hemel.

Twee vaders in de hemel

Dat is toch ook zo bij Daan. Daan heeft weer een nieuwe papa, maar de echte vader van Daan woont in de hemel. Daarom wil Daan de sterren zien, want als sterren aan de hemel staan weet Daan het weer. Daar boven in de hemel, heel dicht bij God woont zijn vader en als het waar is wat juf zegt is God ook zijn Vader. Dan heeft hij zelfs twee vaders in de hemel!

2 reacties op “Als sterren aan de hemel staan…
 1. kleeblatt schreef:

  Ik lees hier zo veel mooie verhalen en deze is er ook een van, heel gevoelig Loes bedankt. Groetjes van Maria.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
11 december 2015
Kaarsjes:
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
 •  

  mijn ouders

  Dat zij veilig en behouden mogen aankomen bij mijn oom en tante. Dat zij eveneens veilig en behouden huiswaarts mogen keren en thuis arriveren
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars