als je wint heb je vrienden.

Het Nederlands elftal heeft gefaald. Monique legt een link naar haar geloof. Worden wij ook afgerekend op onze daden?

Voetbal

Ik geef het eerlijk toe. Ik ben geen fan van voetbal. Mijn man heeft een abonnement op Ziggo sport, maar ik vind het een steen des aanstoots. Toch zijn er zaken die mij wel persoonlijk raken. Eén van die zaken is het ontslag van Danny Blind, oud bondscoach van het Nederlands elftal. In zijn gloriejaren een gevierde voetballer.

We hebben nu allemaal mogen zien dat behaalde resultaten in het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Je mag als voetballer nog zo goed zijn geweest, het is de vraag of je die kennis ook goed weet over te brengen op je elftal. In het geval van Danny Blind bleek dat anders te liggen.

Als je wint heb je vrienden

In mijn hoofd speelt voortdurend een deuntje nu. Een liedje van Herman Brood en Henny Vrienten. ‘Als je wint, heb je vrienden, rijen dik, echte vrienden, als je wint nooit meer eenzaam, zolang je wint’. Het mag duidelijk zijn. Het gaat hier over winnen in het leven. Dan ben je gevierd. Win je niet, dan lig je uit de samenleving en word je verguisd.

Die Ene

De reden waarom ik het me persoonlijk aantrek is omdat jij en ik waarschijnlijk ook geen superhelden zijn. De vrienden staan niet in de file om bij ons te mogen langskomen. We zijn niet voor iedereen goed genoeg. Toch was er één persoon die wel vond dat wij de beste zijn. Die ene persoon gaf er alles voor om bij ons in ons hart te wonen. Hij gaf zelfs zijn leven voor ons. Koning Jezus, de allerhoogste Heer is onze redder en vriend, of we nu winnen of verliezen.

Hoop

Is er nog hoop voor het Nederlandse voetbal? Vast wel.

Is er hoop voor jou en mij? Absoluut!

Een reactie op “als je wint heb je vrienden.
  1. Hans schreef:

De vriend van Herman Brood was dus zijn manager. Deze adviseerde hem dus in een depressieve bui om maar van het Hilton af te gaan springen, wat hij dus inderdaad toen heeft gedaan. Echte vrienden?