MENUMENU

American Trilogy en tragedie

Op nummer 1012 in de Top2000 staat American Trilogy van Elvis Presley

De redactie van de Top2000 zegt: “An American Trilogy zou gezien kunnen worden als een symbolische poging om Amerika samen te brengen binnen één lied. De medley bestaat uit de klassiekers ‘Dixie’,’Battle Hymn of the Republic’ and ‘All My Trials’.”
Ik voeg daar aan toe: het eerste nummer komt uit het blanke Zuiden, het tweede nummer uit het blanke Noorden en het derde is een zwarte gospel. De gospel All my Trials lag ook ook aan de basis van het nummer vorige week vrijdag, Summertime.

Ook al heeft Elvis het nummer gecoverd van country zanger Mickey Newbury, Elvis is met de eer gaan strijken. Hij zingt het vanuit zijn tenen en ik kan het dan ook niet zonder kippenvel beluisteren.

Tragedie
Vandaag draai ik het omdat het zondag 16 augustus Elvis’ 38ste sterfdag is. Gelukkig nog steeds in de Top2000 met 13 nummers (waarvan eentje met Junkie XL).

In dit filmpje zie je de reacties op het nieuws dat Elvis stierf in 1977. Ik herinner me ook nog goed wanneer ik het hoorde. Ik was 11 jaar en mijn oudste zus rende de trap op: “Elvis is dood”. Ik was nog geen fan, maar werd het wel toen ik de nummers van de jonge Elvis hoorde en de beelden zag.
Een getalenteerde energieke zanger, te jong gestorven.

Een tragedie.

Zangers sterven, net als gewone mensen. Maar goede muziek is gelukkig onsterfelijk.
(Zelfs een baby zingt het graag mee).

Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars