MENUMENU

Aretha Franklin, I say a little prayer for you

‘The Queen of Soul’, Aretha Franklin, overleed gisteren op 76-jarige leeftijd. Deze week werd bekend dat ze ernstig ziek was.

Aretha Franklin was een geweldige zangeres en een rolmodel voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Zoals zoveel zangers en zangeressen die uit deze gemeenschap komen lag haar basis in de kerk. Samen met haar zussen zong ze in de baptistenkerk waar haar vader dominee was. Haar broer werd later ook dominee. Die achtergrond deed ze eer aan met het album Gospel Greats in 1972.

Tekst gaat hieronder verder

Ook later bleef ze nummers als ‘Amazing Grace’ met veel passie zingen. Ze werd daarom ook in 2012 opgenomen in de Gospel Music Hall of Fame.

Tekst gaat hieronder verder

‘Amazing Grace’ zingt ze hier in het Witte Huis bij de eerste president met dezelfde achtergrond als zij, Barack Obama. Ook bij diens inauguratie zong ze, ‘My Country ‘Tis of Thee’.

Queen of Soul

Niet voor niets heette ze de ‘Queen of Soul’. Ze bracht haar muziek met haar hele ziel, zoals ze geleerd had in de kerk, met volle beleving. Zo doorbreek je muren tussen mensen. Met beleving, met soul. Velen genoten van haar muziek. En die laat ze na. Aretha Franklin is niet meer. I say a little prayer for you, Aretha; for your soul.

Wat betekende de muziek van Aretha Franklin voor jou?

 

 

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
17 augustus 2018
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars