Avondje stippen

Samen met nog drie dames ben ik de gelukkige die een workshop ‘Stippen’ mag volgen. Die workshop stond aangeboden op de ‘talentensite’ van onze kerk en ik had een bod uitgebracht...

Talent gevraagd en aangeboden

Die talentensite is een website waar iedereen een talent kan aanbieden of vragen met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de ZOA. Naast het geld dat hiermee opgehaald wordt, is dit ook een bijzondere manier om elkaar beter te leren kennen en een originele wijze om hulp in te schakelen of te bieden.

Workshop stippen op porselein

Alles staat al klaar, die avond van de workshop. Onder het genot van thee, koffie en lekkers krijgen we instructies en daarna gaan we zelf aan de slag: piepkleine stipjes verf in allerlei kleuren op een porseleinen schaaltje stempelen. We beginnen allemaal met hetzelfde rondje en van daaruit stippelen we verder naar eigen idee en inzicht.
Voelen we ons eerst nog wat onwennig en kijken we wat onzeker naar elkaars werk, na verloop van tijd krijgen we de smaak te pakken.

Er ontstaan mooie gesprekken

Hoewel het een inspannend werkje is, blijkt dat geen hindernis te zijn voor goede gesprekken. Intussen gaat ieder wel haar eigen koers. Wonderlijke patroontjes worden er gecreëerd tussen het ene stipje en het andere. Niet altijd perfect, soms wat scheef of gevlekt, maar ach, het is handwerk, zo overtuigen we elkaar.
Als we uitgestippeld zijn, zien we dat niet één schaaltje hetzelfde is, maar stuk voor stuk zijn het prachtige, kleurrijke exemplaren geworden.

Kijk naar het patroon van je leven

Eigenlijk net als onze levens. De levens van deze vijf vrouwen, maar ook die van jou. We hebben allemaal ons eigen verhaal. Je stippelt een route uit, maar er kan zomaar een kink in de kabel ontstaan. Soms gaat het niet zoals je dacht of heb je spijt van bepaalde keuzes, soms word je gedwongen een andere route te nemen.
Gelukkig weet God wel precies hoe jouw weg loopt. Je mag hem vragen of hij je leven wil leiden. Ook heeft hij ons elkaar gegeven om elkaar te bemoedigen en aan te sporen.
En kijk gerust ook nog eens naar het patroon van je leven tot nu toe en naar het resultaat:  elk stippeltje, elke kruising heeft een verhaal, een betekenis. Misschien is het anders gelopen dan je van tevoren had gedacht, maar vaak is het toch, ondanks alles, verrassend bijzonder.

Het patroon blijft permanent zichtbaar

Thuis heb ik mijn zelf-gestippelde schoteltje afgebakken in de oven, zodat het stipjespatroon permanent zichtbaar blijft. Ik ben er echt mee in mijn nopjes. Natuurlijk zie ik de schoonheidsfoutjes, maar zeg nou zelf, die maken het toch juist uniek?

Mooi luisterlied: Heer, wijs mij Uw weg (Sela)

Foto’s: Mirjam Nauta

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
1 juni 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief