MENUMENU

“Ik kom vaak op begraafplaatsen”

Een rozenstruik, viooltjes of heide. Een granieten steen met een mooie tekst. Een beeld van een engeltje. Een begraafplaats is voor veel mensen niet een plek om zo maar even langs te gaan, maar als je er bent, is er toch veel te ontdekken. Meer dan je op het eerste gezicht denkt.

Als redacteur van het programma Bakkie Troost (EO) kom ik vaak op begraafplaatsen. We trekken met presentatoren Arjan Lock en Mirjam Bouwman en de rest van het team door heel Nederland. Op zoek naar bijzondere verhalen over die geliefde partner, leuke oom, bijzondere vader, moeder, lieve broer of zus. Ook over vriendschappen voeren we gesprekken.

Toen ik begon, was ik toch wat huiverig. Gesprekken voeren op begraafplaatsen, dat doe je eigenlijk niet. Verlies, verdriet, gemis en troost; stuk voor stuk gevoelige onderwerpen. Je praat er liever niet over, zeker niet met mensen die je niet kent. Toch ben ik daar in de loop van de afgelopen twee jaar – zo lang maken we het programma inmiddels – anders naar gaan kijken.

Op een begraafplaats komt alles samen wat van waarde is. We praten over de dood, maar ook zeker over het leven. Is er iets dat helpt, misschien wel troost biedt, als je verdrietig bent? En hoe ga je door nadat je leven door een overlijden zo ingrijpend veranderde?

De redactie van Bakkie Troost is benieuwd naar jouw verhaal. Sta je er voor open om dat met ons te delen? Dan ontvangen wij graag je reactie, dus ook als je eerst wat wilt vragen. Of kijk eerdere afleveringen terug op Bakkietroost.tv .

Marleen Stelling

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars