Beautiful – Open en bloot

Een van de verschillen tussen Fransen en Nederlanders, wat mij steeds meer opvalt, is het ongegeneerde gedrag van de Nederlanders.
Het volgende verhaal is in Frankrijk ondenkbaar, dat doe je niet in een openbare ruimte.
Maar in Frankrijk heerst dan ook, tenminste in onze kringen, een sterke schaamtecultuur.

Ik zit vaak goddeloos vroeg in de trein van Hoorn naar Amsterdam, regelmatig komt er een vrouw tegenover me zitten die met een operatie begint, zodra de trein start. Haar haren nog vochtig uit de douche. Ze pakt een tang uit haar It-bag, waarvan ik denk dat je er een kind mee op de wereld kan zetten, maar zij zet dit marteltuig op haar wimper.

De reden hiervan ontgaat mij volledig, want zojuist had ze al geen lange wimpers en na de tussenkomst van de tang wil het nog steeds niet erg vlotten. Vervolgens smeert ze er een zwarte smurrie in, waardoor je klontertjes ziet in plaats van wimpers.

Daarna trekt ze haar oogleden zo ver uit elkaar, dat ik bang ben dat haar oogbol eruit valt, ze begint met een potlood in haar oog te prikken en maakt een zwart streepje.

Vervolgens komt er een poederdoos en soort van scheerkwast tevoorschijn, ze dompelt de kwast overvloedig in de opgedroogde modder (terracotta), om daarna zeker 8/10 ervan in de treincoupé te blazen en met 2/10 wrijft ze over haar voorhoofd, kin en kaken. Wat haar op een Hepatitis B patiënte doet lijken.

Tenslotte komt er een staafje uit haar tas, waar ze aan gaat draaien en er verschijnt een gemeen rood puntje, ik moet denken aan wat een mannetjeshond onder aan zijn buik heeft hangen en wat hij soms in opgewonden staat laat zien. Ze besmeert haar lippen ermee om daarna verwoed in een zakdoek te happen.

Ze bekijkt het resultaat en is tevreden, ik ben bekaf van alleen al toekijken.

Foto: Steve Snodgrass, Flickr
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
5 augustus 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief