Beautiful – Prikkelig warm

Niets vind ik lekkerder dragen op een gure herfstdag dan een lang, warm, zacht vest. Dit jaar heb ik een favoriete gevonden in het blauw. Hij ziet er op het eerste oog prikkelig uit. De wol is krullerig en er steken kleine draadjes uit. Toch blijkt hij heel erg zacht. Als ik hem laat slingeren in huis, heeft een andere huisgenoot hem al snel gevonden. Misschien heb jij ook wel zo’n vest?

Sterke mensen

Mijn warme vest doet mij denken aan sommige mensen. Als je ze voor de eerste keer ontmoet schrik ik soms een beetje voor ze terug. Ze komen sterk en zelfverzekerd over en hebben stevige en scherpe meningen. Het helpt me dan te bedenken dat er vast wel een zachte, of een warme kant te ontdekken valt. Geen mens heeft maar één karakter eigenschap. Er is altijd meer te ontdekken.

Eerste indruk

Mijn blauwe vest moest ik eerst aantrekken om te ontdekken dat hij echt niet prikkelde. Voor iemand met een stevige persoonlijkheid, waar je een beetje voor terug kan schrikken, heb je soms ook meer tijd nodig. Ik heb gemerkt dat het de moeite waard is om wat meer tijd te nemen om iemand beter te leren kennen. De eerste indruk is vaak anders.
Ik ben benieuwd naar jouw verhaal met mensen. Heb jij ook mensen om je heen, waar je in eerste instantie een beetje bang voor was?

2 comments on “Beautiful – Prikkelig warm
 1. Avatar Lineke schreef:

  Als ouderenbezoekster hadden we onze vaste adressen. Het aantal wisselde natuurlijk.
  Bij 1 iemand was een ‘probleem’….niemand wilde er heen…..laat mij maar gaan, zei ik….
  t Viel niet mee, t was altijd stug…..maar langzaam, heel langzaam kwam er vertrouwen.
  Ik kreeg de juiste woorden ingegeven. Zo voelde dat toen en nu nog, als ik aan die bezoekjes terugdenk.
  Dankbaar ben ik daarvoor.

 2. Avatar Mar schreef:

  Mijn ervaring is dat mijn eerste indruk vaak wel klopt..

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
21 oktober 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief