MENUMENU

Beautiful – Prikkelig warm

Niets vind ik lekkerder dragen op een gure herfstdag dan een lang, warm, zacht vest. Dit jaar heb ik een favoriete gevonden in het blauw. Hij ziet er op het eerste oog prikkelig uit. De wol is krullerig en er steken kleine draadjes uit. Toch blijkt hij heel erg zacht. Als ik hem laat slingeren in huis, heeft een andere huisgenoot hem al snel gevonden. Misschien heb jij ook wel zo’n vest?

Sterke mensen

Mijn warme vest doet mij denken aan sommige mensen. Als je ze voor de eerste keer ontmoet schrik ik soms een beetje voor ze terug. Ze komen sterk en zelfverzekerd over en hebben stevige en scherpe meningen. Het helpt me dan te bedenken dat er vast wel een zachte, of een warme kant te ontdekken valt. Geen mens heeft maar één karakter eigenschap. Er is altijd meer te ontdekken.

Eerste indruk

Mijn blauwe vest moest ik eerst aantrekken om te ontdekken dat hij echt niet prikkelde. Voor iemand met een stevige persoonlijkheid, waar je een beetje voor terug kan schrikken, heb je soms ook meer tijd nodig. Ik heb gemerkt dat het de moeite waard is om wat meer tijd te nemen om iemand beter te leren kennen. De eerste indruk is vaak anders.
Ik ben benieuwd naar jouw verhaal met mensen. Heb jij ook mensen om je heen, waar je in eerste instantie een beetje bang voor was?

2 reacties op “Beautiful – Prikkelig warm
 1. Lineke schreef:

  Als ouderenbezoekster hadden we onze vaste adressen. Het aantal wisselde natuurlijk.
  Bij 1 iemand was een ‘probleem’….niemand wilde er heen…..laat mij maar gaan, zei ik….
  t Viel niet mee, t was altijd stug…..maar langzaam, heel langzaam kwam er vertrouwen.
  Ik kreeg de juiste woorden ingegeven. Zo voelde dat toen en nu nog, als ik aan die bezoekjes terugdenk.
  Dankbaar ben ik daarvoor.

 2. Mar schreef:

  Mijn ervaring is dat mijn eerste indruk vaak wel klopt..

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
21 oktober 2016

[views]
Kaarsjes:
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
 •  

  Bobbie Athena

  Ik hoop dat jouw leven heel mooi en heel lang en heel gelukkig en heel goed mag zijn
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars