Beautiful – Wat ben je mooi!

Bij MijnKerk.nl kun je onder alle blogs en filmpjes een ‘mooi’ geven. Als je klikt op het klavertje, dan worden de aantal ‘moois geteld. Soms krijg ik ook wel eens een mooi van jullie voor een bijdrage. Dat doet me goed. Mooi geven jullie omdat er mooie woorden zijn gebruikt, omdat er iets was wat herkenbaar was en jullie geraakt heeft. Even was er een moment van geluk, en ja, dat is mooi!

Mooi uiterlijk

Bloggen over mooi in de zin van het uiterlijk, dat is iets anders. Aandacht voor het uiterlijk lijkt vaak ver weg als het gaat over geloof of kerk. Het uiterlijk is een beetje verdacht. Het moet bij geloof en kerk gaan over inhoud. Natuurlijk is dat waar. Buiten de kerk lijkt het uiterlijk vaak heel veel belangrijker dan het innerlijk. Toch wordt het lichaam en het uiterlijk wel degelijk belangrijk gevonden in de bijbel. Niet om er mee te pronken als een trotse pauw, maar wel om jezelf goed te verzorgen.

Voor je lichaam zorgen

Je lichaam wordt een tempel genoemd waarin de geest van God woont. In het Oude Testament is van alles te vinden over de bouw van de tempel. Daar wordt heel veel aandacht aan besteed. Ook in het Nieuwe Testament wordt aangegeven dat het lichaam er zeker toe doet. God de zoon is zelf lichaam geworden. Ons lichaam is een woonplaats voor de Heilige Geest en daar mag je goed voor zorgen.

Beautiful

Daarom starten wij met de serie beautiful over MOOI, waarin we modetrends uitproberen en in gesprek gaan met mooie mensen die werken als kapper of schoonheidsspecialist. We duiken in de wereld van styling en ook zoeken we naar het geheime ingrediënt dat ons kan helpen te gaan stralen.

Ik hoop dat je door het lezen van de blogs ontdekt dat jijzelf beautiful bent, van binnen en van buiten!

O ja,

bij de fotoshoot voor MijnKerk.nl zei de fotograaf, dat ik een mooie glimlach heb. Wat vind jij mooi aan jezelf? Ik ben benieuwd!

foto gemaakt door Rogier Bos
Portretfoto Janneke: Rogier Bos
Foto pauw: Gary Ullah, Flickr
4 comments on “Beautiful – Wat ben je mooi!
 1. Avatar Marina schreef:

  Schoonheid zit voor mij toch vooral van binnen. Ik zorg dan ook dat ik regelmatig sport ..dan zie je er beter uit en voel je jezelf beter en mooier. Mijn garderobe bestaat steeds meer uit duurzame kledij, en vaak zit het vooral lekker..ik gebruik bijna nooit makeup maar heb wel bio producten voor verzorging,voor mij kunnen mensen die er perfect uitzien altijd een afstand scheppen, alsof minder niet goed is, het belangrijkst is voor mij gezond te leven ook in relatie met ons milieu. Ik vind het wel mooi wat so chicken jesse zegt, je doet thuis hoe je het het belangrijkst vindt, met eten b.v. En als je te gast bent kan je dan wel eens je principes minder streng hanteren. Als je elke dag opmaakt, wen je daaraan en vind je jezelf zonder make up niet zo mooi. Je moet ook goed uitkijken wat je opdoet want een lipstick bv kan behoorlijk gehalte schadelijke stoffen bevatten. Wat ik leuk zo vinden in de rubriek bv je haar mooi leren vlechten oid. Als ik er gelukkig uizie vind ik mezelf het leukst uitzien, verzacht je gezicht…fijne dag allemaal

 2. Avatar Anne (Cirkel der Natuur) schreef:

  De buitenkant kan niet ander tonen
  dan wat er van binnen leeft……

 3. Avatar Egbert Fokkema schreef:

  Onlangs mocht ik een dankdienst leiden voorafgaande aan de uitvaart van een 95-jarige mevrouw uit onze woonplaats. Deze mevrouw had veel talenten: vriendelijk, ze was altijd bereid iets voor een ander te doen, ze kon heel goed luisteren, ze deed alles zonder zelf op te vallen, had nooit ruzie met anderen en ze deed ook altijd mee met activiteiten en gesprekken in het ouderencentrum waar ze woonde. Ze hield niet van grote, vrome woorden, maar had in alle bescheidenheid mensen lief. ´Prijs me niet de hemel in hoor Egbert´, zei ze toen we een keer in gesprek raakten over haar naderend afscheid van dit leven: ´ik ben bepaald niet volmaakt en heb ook mijn kwetsbaarheid en gebreken´. Toen ik me voorbereidde op de afscheidsviering, die op verzoek van haar kinderen en kleinkinderen in haar huiskamer werd gehouden, schoot me het onderstaande prachtige en ( bij haar) passende lied te binnen. En dat wil ik graag in deze blog over ´mooi-zijn´ en ´mooie mensenkarakters´ doorgeven melden. tot troost en ter bemoediging voor velen die het niet gemakkelijk hebben en die wel een arm om de schouders kunnen gebruiken ! ´Mens, we dragen je op handen´( kan ook gezongen worden op de melodie van ´Alle Menschen werden Brüder´.)
  Mens, we dragen je op handen, nooit vergeten we jouw naam en jouw liefde zal niet stranden, in en door jou verder gaan. Door het sterven mag je erven, word je deel van het geheim, in de hoge hemel zul je kind van licht en leven zijn.
  Mens, we vouwen onze handen, bij het noemen van je naam en we danken voor het goede dat je voor ons hebt gedaan. Door het sterven mag je erven, word je deel van het geheim, in de hoge hemel zul je kind van licht en leven zijn!

 4. Avatar kleeblatt schreef:

  Ik heb een probleem met het word mooi als het om mensen gaat ik vind de natuur mooi of dieren of dingen. Groetjes van Maria.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
27 mei 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief