MENUMENU

Beautiful – Wat God niet schiep, schiep het potje…

Het scheppingsverhaal is ons allemaal bekend. God schiep de aarde en alles wat daar op is. Ook schiep Hij de mensen. Nadat hij alles geschapen had, zag Hij dat het zeer goed was. Zeer goed. Dus net niet perfect. Als ik 's morgens voor de spiegel sta, word ik met mijn eigen schepping geconfronteerd...

wijze woorden

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben over het algemeen heel tevreden en dankbaar met wat ik van nature heb meegekregen, maar enkele punten doen me soms toch behoorlijk schrikken. Zo moet ik mijn hoofd kaal scheren, omdat het anders op een half gekapt oerwoud lijkt. In verhouding heb ik best een lange nek en de wallen onder mijn ogen lijken soms op de berg die Mozes moest beklimmen. Tijdens deze opbeurende confrontatie denk ik vaak aan de wijze woorden van mijn moeder: ‘Peter, wat God niet schiep, schiep het potje!’

cadeautje

Deze spreuk tovert altijd een glimlach op mijn gezicht: ‘Aha, er is hoop!’ De spreuk doet vermoeden dat God of niet alles geschapen heeft, of dat Hij in ieder geval het potje overgeslagen heeft. Terwijl Hij de creatieve en innovatieve mensen die voor de inhoud van het potje zorgen ook heeft geschapen. Ik zie het potje als een cadeautje.

zorgen

Wij mogen zorgen voor onszelf. Zorgen dat ons lichaam zo lang mogelijk meegaat. Zorgen dat wij ons goed en zelfverzekerd voelen als wij de voordeur uitlopen. Zorgen dat we blij zijn met wie we aankijken in de spiegel. Voor deze zorg hebben wij de potjes nodig. Modeontwerpers hebben de coltrui uitgevonden, waardoor mijn lange nek minder opvalt. Meneer Shiseido zorgt er dagelijks voor dat ik frisser de deur uitloop. En dankzij mijn schoenenleverancier kijken meer mensen naar mijn schoenen in plaats van naar mijn kale hoofd.

jouw favoriet?

Genoeg over mij. Wat is jouw favoriete potje?

foto: Peter van der Beek

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars