Beautiful – Wat God niet schiep, schiep het potje…

Het scheppingsverhaal is ons allemaal bekend. God schiep de aarde en alles wat daar op is. Ook schiep Hij de mensen. Nadat hij alles geschapen had, zag Hij dat het zeer goed was. Zeer goed. Dus net niet perfect. Als ik 's morgens voor de spiegel sta, word ik met mijn eigen schepping geconfronteerd...

wijze woorden

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben over het algemeen heel tevreden en dankbaar met wat ik van nature heb meegekregen, maar enkele punten doen me soms toch behoorlijk schrikken. Zo moet ik mijn hoofd kaal scheren, omdat het anders op een half gekapt oerwoud lijkt. In verhouding heb ik best een lange nek en de wallen onder mijn ogen lijken soms op de berg die Mozes moest beklimmen. Tijdens deze opbeurende confrontatie denk ik vaak aan de wijze woorden van mijn moeder: ‘Peter, wat God niet schiep, schiep het potje!’

cadeautje

Deze spreuk tovert altijd een glimlach op mijn gezicht: ‘Aha, er is hoop!’ De spreuk doet vermoeden dat God of niet alles geschapen heeft, of dat Hij in ieder geval het potje overgeslagen heeft. Terwijl Hij de creatieve en innovatieve mensen die voor de inhoud van het potje zorgen ook heeft geschapen. Ik zie het potje als een cadeautje.

zorgen

Wij mogen zorgen voor onszelf. Zorgen dat ons lichaam zo lang mogelijk meegaat. Zorgen dat wij ons goed en zelfverzekerd voelen als wij de voordeur uitlopen. Zorgen dat we blij zijn met wie we aankijken in de spiegel. Voor deze zorg hebben wij de potjes nodig. Modeontwerpers hebben de coltrui uitgevonden, waardoor mijn lange nek minder opvalt. Meneer Shiseido zorgt er dagelijks voor dat ik frisser de deur uitloop. En dankzij mijn schoenenleverancier kijken meer mensen naar mijn schoenen in plaats van naar mijn kale hoofd.

jouw favoriet?

Genoeg over mij. Wat is jouw favoriete potje?

foto: Peter van der Beek
4 comments on “Beautiful – Wat God niet schiep, schiep het potje…
 1. Avatar marina schreef:

  lekker sporten, gisteren heerlijk sprintjes getrokken op het strand, je wordt er mooier en gezonder van, je innerlijk én uiterlijk. En gezond eten

  • Avatar Peter van der Beek schreef:

   Zo, jij bent lekker sportief bezig! Goed voor je geest, maar ook voor je lichaam/huid! Leuk 🙂 Op gezond eten wil ik later ook nog ingaan… Tamara, die hier ook gereageerd heeft, kan ook heel veel over gezonde voeding vertellen.

 2. Avatar Tamara schreef:

  Mijn favoriete potje is mijn ‘innerlijke kompas’… Als je leeft vanuit je hart & gevoel geeft dat je rust, het schept vertrouwen en het maakt je gelukkig. Dit straal je uiteindelijk ook uit… Hoe mooi kun je dan zijn?! 😉

  • Avatar Peter van der Beek schreef:

   Prachtig geformuleerd, Tamara! Hier kan ik alleen maar ‘Amen’ op zeggen!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
10 juni 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief