Behang gezocht…!!!

‘Pfff… kun je honden ook achter het behang plakken?’
Met een diepe zucht plof ik op de bank neer en bekijk de schade in mijn shirt.   
Ja hoor, een scheur.

Een scheur, erin getrokken door onze zes maanden oude pup Lev die geregeld enthousiast mijn shirt/ vest/ broek/ ‘vul maar in’, vastpakt met zijn stevige kaak.  Zijn terriërbloed komt dan boven en met een diep gegrom laat hij niet los. Mijn shirt is een prooi en zal worden vermorzeld!

Happen in de broek betekent koek

Ik ben er niet blij mee. Nou ja… eigenlijk ben ik het helemaal zat!
Na mijn werk moet ik eerst een oud shirt aantrekken waarin een scheurtje meer of minder niet zo’n punt is. Dat is nog te doen. Maar ik wil niet dat hij dit gedrag vertoont. Ik probeer het ijverig te negeren, maar wanneer hij iets doorbijt en mijn vel te pakken heeft dan wordt negeren heel lastig!  Wanneer ik hem een hondenkoekje voorhoud is zijn gedrag snel over, maar dat is toch niet ideaal. Zo denkt hij… ‘happen in de broek betekent koek’.. en dat wil ik voorkomen.

De hondenschool adviseert om Lev dan in de bench te doen. Waarschijnlijk is hij op dat moment te moe en i.p.v. hieraan toe te geven gaat hij klieren. Mmm, dat komt me bekend voor. Onze kinderen konden als ze moe werden ook ‘heerlijk’ jengelen en zeuren dat ik weleens dacht: ‘waar is het behang…?’

Pup opvoeden

Er is echter een klein probleempje. In onze woonkamer zit geen behang op de muur. J  Hoe hard ik het ook verzucht…, ik kan hem nergens achter plakken. Ik moet dus blijven negeren, positief gedrag belonen en hem voldoende rust geven. Kortom… heel veel geduld hebben en volharden in zijn opvoeding.

Ondertussen kijkt hij mij aan met zijn kenmerkende trouwe ogen, koppie schuin omhoog met een aanhankelijke blik… Zo van: ‘dit gaat toch niet over mij, toch?’

Ik ben bijna op weg naar zolder om te zien of nog ergens een rolletje behang ligt van een kinderkamer. Zijn blik doet me echter smelten. Ach, laat ik nog maar even wachten.

Met mijn kinderen is het tenslotte ook goed gekomen.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
19 november 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief