Beleef de eerste #Socialkerst nog een keer!

Gisteren was het #Socialkerst bij MijnKerk! We zijn heel benieuwd naar hoe je het gevonden hebt!

De eerste #Socialkerst – 2016

Wij vonden het leuk om ook de eerste versie van #Socialkerst nog een keer uit de kast te halen. Dat is ten slotte nog maar een jaar geleden. En óók toen was #Socialkerst een prachtig feest, een mooie happening.

Heb je het vorig jaar gemist of heb je net als wij zin om het nog eens terug te kijken? Hieronder vind je alles op een rij 🙂 Veel plezier!

Liever de #Socialkerst van 2017 nog een keer? Let dan wel op… het ‘begin’ staat aan het ‘eind’!
> naar #Socialkerst 2017

Dominee Janneke Nijboer heet je van harte welkom bij #Socialkerst 2016

Licht

Kerst is het feest van licht. Midden in het donker wordt Jezus geboren als het licht voor de wereld. Steek jij ook een kaarsje aan, thuis of op de website?

Ondertussen kun je luisteren naar Cold Play met het lied Fix You.

Eerste gedeelte kerstverhaal

Marrit van Luxemburg leest het begin van het kerstverhaal uit de Bijbel in Gewone Taal, Lucas 2: 1-7

Liefde

Trijntje Oosterhuis zingt over haar moederschap. Je kan in het lied horen hoeveel ze van haar kind houdt.

Veel kinderen worden niet geboren in een veilig huis waar een liefdevolle vader of moeder is.  Misschien wil je een liefdevolle boodschap voor iemand achterlaten die moeder- en vaderliefde heeft gemist, of moet missen?

Vervolg kerstverhaal

Het kerstverhaal gaat verder Marrit van Luxemburg leest het vervolg. Bijbel in Gewone Taal, Lucas 2: 8-14

Eer aan God

De hemel is zo blij, dat de engelen zich laten zien aan de hemel! Ze eren God met de woorden: Alle eer aan God in de hemel. En vrede op aarde voor de mensen van wie God houdt!

Wat is jouw kerstwens?

Laatste gedeelte kerstverhaal

Luister naar het laatste deel van het kerstverhaal gelezen door Marrit van Luxemburg, uit de Bijbel in Gewone Taal, Lucas 2: 15-21

Kerstboodschap

Dominee Janneke Nijboer vertelt over kerst, over Gods liefde voor ons en over blij zijn met de geboorte van een kind.

Favoriet kerstlied

In de tijd voor kerst hebben wij jou gevraagd naar jouw favoriete kerstlied. Wij hopen dat je blij wordt van deze versie van Stille Nacht.

Wil jij hieronder de titel van het kerstlied delen, waar jij blij van wordt?

Kerstverhaal

Dominee Otto Grevink heeft een heel mooi kerstverhaal geschreven. In dit filmpje kun je naar het verhaal luisteren.

Kerstgebeden

Dominee Janneke Nijboer bidt de kerstgebeden.

Zing mee!

Voor veel mensen is kerst pas kerst als het Ere Zij God gezongen is. Je bent uitgenodigd om lekker mee te zingen!

Kerstgedicht en kerstkleurplaat

Eén van onze Mijnkerkers: Elselie de Jong maakte voor MijnKerk een prachtig kerstgedicht. Anderen zonden de kleurplaat in, gemaakt door Geesje. Hierbij het inspirerende resultaat.

Dank jullie allemaal voor jullie inzendingen!

Kerstzegen

De kerstzegen voor iedereen door dominee Janneke Nijboer.

Toegift

Nog een mooie toegift op #Socialkerst, van de praiseband van onze vlogger Jogchum Zijlstra: acoustic cover Mary Did You Know.

We wensen iedereen Goede Kerstdagen!