Ben je alleen maar aan het rennen?

Presentatrice Janine Abbring brak in het programma Wie is de Mol haar rug. Na haar revalidatie heeft ze bepaalde dingen omgegooid, vertelde ze ooit in een interview. Eén woord had ze bijvoorbeeld uit haar woordenboek geschrapt. Het woord ‘Haasten’. Haar lichaam had zo’n optater gekregen dat ze dat eenvoudigweg niet meer kon rennen en haasten. Ze wilde daarom zoveel mogelijk stress uit haar leven bannen.

Oplaadmoment

Haasten heeft iets dubbels. De enige keer dat het positief in de bijbel voorkomt, is als de vrouwen die het lege graf van Jezus zien, zich haasten om dat te gaan vertellen. Dan is het een positief tegemoet rennen. Zoals je een bekende na een tijd lang weer om de hals vliegt. Meestal heeft haasten helaas te maken met te strakke planning, deadlines en spoedjes.
Wat op een drukke dag rust kan geven, is dat je een oplaadmoment voor jezelf zoekt. Door af te remmen, al zegt alles in je dat je dóór moet, want er moet zoveel werk worden verzet. Op de rem trappen zorgt ervoor dat je op adem kunt komen en energie kunt opdoen voor de rest van de dag. Hard werken vanuit rust is totaal iets anders dan werken vanuit stress en drukte.

Zorg dat je klaar bent

Nog een makkelijke tip om minder te haasten is om altijd een kwartier of een half uur extra in te ruimen bij afspraken en zo reservetijd in te bouwen. Een kwartier eerder je bed uitkomen kan bijvoorbeeld al zorgen voor een ontspannen effect. Ook iets om te onthouden: first things first. Je kunt jezelf enorm overweldigd voelen door de stapel werk die in je hoofd groeit. Zorg dat je eerst de belangrijke dingen gedaan hebt, hierdoor voelen de minder belangrijke klusjes die je vervolgens doet, als een leuk extraatje. Het lijken kleine aanpassingen, maar wedden dat de afwezigheid van haast enorm veel rust in je leven gaat brengen? Misschien heb je daarna wel puf hebt om Hem tegemoet te rennen.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
19 maart 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief