MENUMENU

Benauwd

Hij heeft 't benauwd. Nog benauwder dan de vorige keer dat ik hem sprak. Z'n leven draait om adem halen. Maar dat betekent niet dat hij niet praat. Zelfs met een zuurstofmasker op praat hij honderd uit. Vertelt in geuren en kleuren over alles wat hij meemaakt. Z'n gevoel laat hij daarbij achterwege. Een enkele keer klinkt het woord 'confrontatie'. Want wat is het voor deze doodzieke man confronterend om gezonde leeftijd genoten tegen te komen of zieke hoog bejaarden die met gemak zijn vader, moeder zouden kunnen zijn.

Bidden

Ik heb respect voor hem. Nog meer: ik heb een zwak voor hem. Zijn strijdbaarheid, zijn verantwoordelijkheidsgevoel voor zijn geliefden. Elke keer als ik hem zie, besluit ik mijn bezoek met een gebed. En elke keer merk ik dat dan ineens de emoties komen. En er is rust, vertrouwen. De lichamelijke benauwdheid blijft, in zijn hart is rust, vrede zelfs. Uiteindelijk zal God hem redden van zijn benauwdheid. Uiteindelijk……………. het troost hem, het helpt.

 

“Hij zal Mij aanroepen en Ik zal hem verhoren,

in de benauwdheid zal Ik bij hem zijn,

Ik zal hem eruit helpen en hem verheerlijken.”  (Psalm 91: 15)

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
9 juli 2016
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars