MENUMENU

Ook een beschadigde roos geeft kleur

In de vakantietijd heb je tijd om te genieten van het leven. Heerlijk. Maar misschien vind je al die tijd helemaal niet fijn, omdat het je confronteert met de 'beschadigingen' die je afgelopen jaar hebt opgelopen. Anja worstelt ook met beschadigingen, maar toch geeft ze haar omgeving kleur. Net als de beschadigde roos in haar tuin.

De roos is een beetje beschadigd. Of moet ik zeggen: getekend door het leven? Hier en daar een zwart randje en op sommige plaatsen is er zelfs een stukje blad eraf. Nee… mooi, strak en vlekkeloos is ze absoluut niet.
Ze voelt zich zelfs af en toe minderwaardig en onwaardig om nog te bestaan.

Opeens wordt ze gegrepen en kijkt om haar heen. De rest van de tuin is groen en grijs. Ze realiseert zich dat zíj de enige is met …KLEUR. Zij geeft op haar manier kleur.

Als dát tot haar doordringt, welt er een traan omhoog van dankbaarheid! De zon breekt door en geeft nog meer schittering aan de roos. Het maakt niet meer uit hoe ze eruit ziet. Op dát moment is ze helemaal op haar plaats en zorgt ervoor dat de tuin meer kleur krijgt en compleet is.

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar als ik naar mijzelf kijk en niet naar het geheel, dan denk ik ook: hmm… doe maar weg, gebutst door het leven. Maar Goddank mag ik het vaker in het geheel zien en dan denk en ervaar ik: al die ‘beschadigingen’ hebben mij gemaakt tot wie ik ben en zo mag ik ‘kleur’ geven in mijn omgeving.

En als de Zon dan ook nog op mij schijnt, straal ik!

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars