Wat maakt gelukkig? Antwoord 7: bewegen natuurlijk!

Nog niet zo lang geleden zocht ik naar antwoorden op de vraag ‘Wat maakt gelukkig?’. Ik googelde, las her en der en gebruikte mijn gezond verstand. En zo vond ik heel wat antwoorden. Ik maakte een lijstje antwoorden die niet iets als dankbaarheid zeiden. Antwoord 7 in dat lijstje is er eentje naar mijn hart: Bewegen maakt gelukkiger!

Zonder sport kan ik niet

Het lijkt misschien raar, maar het ís heel logisch: ik kan niet zonder sporten. Als ik een poosje niet sport, word ik prikkelbaar en lusteloos. En daardoor duik ik vaker de kast in om lekkers te pakken. En inderdaad, dat hoef ik natuurlijk niet te vertellen: dat vele snoepen helpt me niet. Ik word er alleen maar ongelukkig van.

Positieve boost

Als ik een korfbalwedstrijd speel en mijn tegenstander scoort steeds, dan word ik feller. En ja, als ik dan hoog in de lucht een bal blok, voel ik me geweldig.  Van kleine triomfen krijg ik dan een positieve boost.
Natuurlijk heb ik dat ook bij grotere overwinningen, zoals het rennen van een persoonlijk record op de 10 km tijdens een loop samen met mijn broer en zussen.
Ook als ik spierpijn heb van de onmogelijke oefeningen van een uurtje bootcamp, ben ik heel tevreden. Ik voel mijn lijf sterker worden.

Gelukkiger

Als ik sport ben ik even ergens anders. Ik doorbreek mijn dagelijkse dingen ermee. Heerlijk. Ik zet mijn gedachten niet ‘uit’, maar ik ben wel met heel andere dingen bezig in mijn hoofd.

Sporten geeft mijn zelfvertrouwen een enorme oppepper. Ik krijg er energie van en mijn lijf wordt sterker.
Het maakt me gelukkiger.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
23 januari 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief