Bidden om vrede

Dominee Janneke Nijboer is bezorgd om wat er aan aanslagen in de wereld gebeurt. Bid je met haar mee?

Opeens staat de westerse wereld weer stil. Bomaanslag op het Belgische vliegveld bij Brussel. Onderweg naar mijn werk in Noordwijk hoor ik de eerste berichten. Er is een dode gevallen, later hoor ik dat er elf mensen zijn gedood en dat er heel veel gewonden zijn. Later hoor ik dat er ook nog een aanslag is geweest op een metrostation. Nog meer doden.

Oproep om te bidden
Gisteren kwam ik een oproep tegen om vrijdag te bidden om vrede. Onze Marokkaanse landgenoten vragen om gebed van ons, van de Joodse gemeenten in Nederland en van de Moskeeën. Vrijdag is het Goede Vrijdag. De dag waarop in de kerk de gedachtenis aan het lijden en sterven van Jezus hooghoudt. Een dag waarop in de kerk mensen boete doen in het licht van de goedheid van God, die zijn Zoon stuurde en de dood is ingegaan.

Kaarsje aansteken
Het lijkt mij een goede dag om te bidden om vrede. Elke gelovige kan dat op zijn eigen manier doen. Ook MijnKerk.nl wil zich aansluiten bij dit gebed om vrede. Als je wilt ben je uitgenodigd om hier aan mee te doen, door een kaarsje aan te steken, of stil in jezelf te bidden. Wat mij betreft begin je er vandaag al mee.

(de foto is van Monica Stuurop)