Bidden voor de overheid

Monique vraagt ons iets. Iets wat waarschijnlijk niet zo vanzelfsprekend is.
Maar is het niet iets wat we als christenen wel zouden moeten doen.
Zij doet het wel. Doe jij het ook? Bidden voor de overheid?

Een nieuwe regering

Heel veel christenen hebben dit jaar gestemd voor het nieuwe kabinet. Ze kozen voor een christelijke partij om een christelijk geluid te laten horen in ons land. God heeft de gebeden van velen gehoord. Na een aantal vruchteloze pogingen om een kabinet te vormen wat als los zand aan elkaar hangt zijn er nu eindelijk echte serieuze besprekingen. In die besprekingen zijn het CDA en de ChristenUnie betrokken. Zou het dan echt zo zijn? Komt er een regering die de “C” waardig is?

Een veelkleurig kabinet

Wie naar de foto’s in de krant kijkt ziet blije gezichten van de partijleiders aan tafel in het torentje. De opluchting straalt er vanaf. Gelukkig hoeven er geen nieuwe verkiezingen te komen; er is tussen een aantal partijen overeenstemming bereikt. Of er veel water bij de wijn moet worden gedaan? Laten we hopen dat het zover niet hoeft te komen. Feit is dat niemand graag zijn principes overboord zet om in het kabinet te komen. Of het lastig gaat worden om tot een regeerakkoord te komen? Daar mag je wel op rekenen. Dit kabinet zal zich vooral kenmerken door de veelkleurigheid. Veelkleurigheid die onze samenleving zo mooi weergeeft.


Bidden voor de overheid

De race wordt dan momenteel gelopen, de eindstreep is nog niet behaald. Dit wil zeggen dat het nu niet de tijd is om op je lauweren te rusten. De tijd om te bidden voor de overheid is nu. Het is tijd om te bidden voor wijsheid bij de betrokken partijen en voor rust in ons land. Want dat is waar iedereen nu zo naar verlangt. Een leven waarin God heerst. Een periode waarin God aan het woord mag komen in de tweede kamer. Ik bid voor onze overheid. Bid jij mee ?

Wil jij een kaarsje aansteken voor onze regering?

Kaarsje aansteken 

One comment on “Bidden voor de overheid
  1. Avatar mar schreef:

    een kaarsje voor een regering die werkt aan een mens- en dierwaardige samenleving, waar iedereen zich kan inzetten met waar hij een steentje kan bijdragen. Voor een schone leefomgeving, dat we schone lucht mogen inademen. dat iedereen gewaardeerd wordt met een opleiding waar je vooral nadenkt en een opleiding waar de handen het werk verrichten, want waarom noemt men de ene opleiding hoog en de andere laag?? Dat een dier ook een dierwaardig leven mag hebben, met oog voor hun welzijn. Dat er een kentering komt, waarin er oog komt voor de belangrijke dingen

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
3 juli 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief