MENUMENU

Biddend Bijbellezen

Als je kunt lezen, kun je ook Bijbellezen. Maar wie de Bijbel leest, wil er ook iets in ontdekken. Iets dat zich achter de woorden zelf bevindt en dat daar in stilte wacht om je persoonlijk aan te spreken. Daarom willen we je vandaag uitnodigen om de Bijbel biddend te lezen. Dat heet Lectio Divina.

 1. Ga eens rustig zitten en kies een mooie, korte Bijbeltekst. Bijvoorbeeld Matteüs 7, vers 7, waarin Jezus zegt: “Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan” (een andere tekst mag natuurlijk ook).
 2. Lees de tekst een aantal keer: langzaam, nauwkeurig en hardop. Laat de woorden maar gewoon klinken, zonder het te willen uitleggen.
 3. Neem nu de tijd om de tekst te overwegen. Mediteer erover en denk na over wat de tekst jou zegt en voor je betekent.
 4. Breng het ‘resultaat’ (kernwoorden, kerngedachten, je gevoelens) in gebed. Reageer als het ware tot God op alles wat je door de tekst en de woorden hebt gehoord.
 5. Wees stil. Stel je open voor God, voorbij aan alles wat je zelf al had bedacht. Laat je verrassen en verwonderen.

We wensen je een goede en gezegende zondag! Over de Lectio Divina is veel te vinden op internet, maar een kort en helder begin vind je op Bidden is een weg.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
14 juli 2013
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars