Tynke: “Bij MijnKerk kwamen mijn vragen aan bod”

In een interview in Dag 6 vertelt Tynke van Schaik over hoe geloof een rol ging spelen in haar leven. Ze ontdekte na het overlijden van een collega meer van God.  Dominee Janneke Nijboer, tot voor kort internetdominee bij MijnKerk, speelde hier een belangrijke rol in.

Lees hier het complete artikel in Dag 6

Tynke schrijft elke dag een brief aan God. Dat is een behoorlijke klus, maar in het artikel zegt ze dan ook dat geloven niet voor watjes is:  “Ik ben vol van mijn geloof en wil er graag over vertellen. Het geeft soms moeite – maar geloven is ook niet voor watjes. Ik leef met een God die niet altijd doet wat ik wil, die me soms aanzet tot iets wat ik liever niet onder ogen wil komen. De wereld is ook ineens veel groter. Allerlei leed, zoals van vluchtelingen, trek ik me aan. Bij de politie bleef alles buiten mijn uniform. Nu is dat allemaal zachter geworden. Iemand die mij iets heeft aangedaan, kan ik vanuit die liefde beter vergeven.”

Internetdominee

Over MijnKerk zegt Tynke: “Via social media kwam ik in contact met een dominee, aan wie ik allerlei vragen stelde. Zij werkte voor mijnkerk.nl. Mijn vragen kwamen daar aan bod. Hoe kun je groeien in het geloof, wat is zegenen, hoezo is er één God en toch ook weer drie? Wat bidden was, wist ik ook nog niet. Via die dominee ging ik naar een samenzijn in een pioniersgemeente. Dat was fijn; daar zaten meer mensen met een been in de ongelovige wereld.”

Meer weten

Heb je vragen? Stel deze aan internetdominee Otto Grevink.
Wil jij een pioniersplek bezoeken? Zoek een pioniersplek in de Kerkzoeker.  Stuk voor stuk hebben ze hun eigen ‘kleur’ en hun eigen verhaal.