MENUMENU

Bijzondere plek

De Nieuw-Zeelandse auteur en dichter Janet Frame (1924-2004) was een groot natuurliefhebber. Ze schreef prachtige boeken onder moeilijke persoonlijke omstandigheden.

Er was één plek waar ze zichzelf kon zijn: de binnenwereld waar ze met God sprak, waar ze de inspiratie voor mooie verhalen ontving.

Bekend en indrukwekkend is de ook verfilmde autobiografische trilogie ‘Een engel aan mijn tafel’ (1984). Ik lees het om de paar jaar weer en ontdek nieuwe aspecten. De binnenwereld van een ander heeft soms meer overlap met jezelf dan je voor mogelijk houdt. Iedereen denkt, iedereen droomt, iedereen fantaseert.

Foto: Dreamstime

Foto: Dreamstime

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
16 juni 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars