MENUMENU

Bikinistress

Ieder jaar in de aanloop naar de zomer, keert dé vraag terug: bikini of toch maar een badpak. Daarom deze blog in de herhaling.

Pondjes

Lijnen en sporten, wie is er niet mee bezig? Vaak om je straks met strak lijf in bikini te kunnen vertonen. Ik probeer het altijd zover mogelijk van me af te zetten. De zomer is nog ver weg. Die paar pondjes teveel zijn er, tegen die tijd, vast wel af. Maar de zomer is inmiddels in alle hevigheid losgebarsten en helaas… die paar pondjes zitten er nog steeds.

Brief

Zo ook een jonge moeder. Na haar zwangerschappen had ze al haar moed verzameld om zich in bikini op het strand te begeven. Tot haar verbijstering werd ze door een aantal strak-in-het-vel zittende jongeren bespot om haar buik. Vernederd verliet ze het strand, maar ze besloot het er niet bij te laten zitten. Ze plaatste een open brief aan die jongelui op Facebook, waarin ze schreef over haar – van de buitenkant gezien – niet meer perfecte buik. Die buik die haar juist zoveel had geschonken: vijf prachtige kinderen. Niet iets om je voor te schamen, maar iets om trots op te zijn. Een ontroerend, aangrijpend betoog.

Eerlijk

De eerlijkheid van deze vrouw, gebiedt mij ook eerlijk te zijn. Mijn bikinistress zit ‘m namelijk niet alleen in die paar pondjes. Nee, mijn ware stress is het open en bloot tonen van mijn stomp, op de plaats waar eigenlijk mijn rechter been behoorde te zitten. Dat been ben ik kwijt, verloren aan een gemene ziekte. Dat was bittere noodzaak om mijn leven te sparen. Niets eigenlijk om me voor te schamen…

Waardevol

Op deze aarde is niets perfect. Kijk alleen maar naar je lijf, getergd door ziekte, psychische moeiten, handicap, overgewicht of anorexia. God belooft ons een nieuwe aarde én een nieuw lichaam. Wat kan ik daar ontzettend naar uitkijken…
Maar intussen moet ik hier verder met mijn handicap en jij misschien met je overgewicht. Toch maakt het God niet uit hoe je eruit ziet, je bent geliefd en zo waardevol voor hem, omdat hij je geschapen heeft.
Wat zou het geweldig zijn als iedereen met genoegen naar zichzelf en naar elkaar kijkt, precies zoals onze schepper kijkt naar ons.

Heb jij weleens moeite met je uiterlijk of last van ‘bikinistress’?

Geliefd

Dik of dun, klein of groot,
gunstig of minder bedeeld
voor God is ieder kostbaar
geschapen naar zijn beeld

Je bent geliefd en prachtig,
heel graag door hem gezien
net zo mag jij de ander en
jezelf nu door zijn ogen zien

Mooi luisterlied: Parel

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
28 juli 2016
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars