Het weekend in… op Black Friday. 4 tips voor een nieuwe zwarte traditie

Terwijl de ene zwarte traditie steeds meer onder vuur komt te liggen, is de andere in opkomst: Black Friday. Vandaag is het Black Friday. Om eerlijk te zijn: ik had er nog nooit van gehoord. Wel van Blue Monday, maar dat is volgend jaar pas. Dat is geen dag om naar uit te kijken, maar deze Black Friday is dat blijkbaar wel.

Zwart van de mensen op Black Friday

Mijn mailbox puilt uit met aanbiedingen van webwinkels op Black Friday. Heel veel andere winkels doen er ook aan mee. Aanbiedingen en koopjes moeten jou en mij naar de winkels lokken om net voor de dure decembermaand nog even onze slag te slaan. En de dag heet dan Black Friday omdat het dan letter zwart ziet van de mensen.

Opruimen en opnieuw beginnen

Het schijnt een traditie te zijn die afkomstig is uit Amerika. Black Friday is de dag na Thanksgiving. Ik kan het niet zo rijmen: dankbaarheid die leidt tot een koopgekte, maar goed. Misschien heeft het wel iets met opruimen te maken. Een nieuw begin na alle dankbaarheid voor wat je gekregen hebt. Maar dan moeten we nog wel even opruimen. Alle magazijns moeten leeg; tijd voor iets nieuws. En onze voorraadkasten, kledingkasten, schuren raken vol…

Tips

Zijn het wel echte aanbiedingen, zo vragen consumentenorganisaties zich af? Als het ook zwart voor je ogen ziet van alle aanbiedingen, kun je dan nog onderscheiden wat een echte aanbieding is, en wat er meelift op de gekte? De Consumentenbond geeft vier tips:

– Kijk niet naar de korting maar kijk naar de eindprijs van het product;

– Vergelijk de aanbieding, is het echt het goedkoopst?;

– Blijf jezelf afvragen of je de aanbieding wel nodig hebt. Zo voorkom je impulsaankopen;

– Laat jezelf niet gek maken.

Heel gezonde tips om je hoofd koel te houden, lijkt me. Ben jij een koopjesjager? Word je warm van Black Friday of laat het je juist koud?

Een heel fijn weekend!

 

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
24 november 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief