Blackbird singing

Op weg naar Dierendag vind ik dit mooie vogeltje in de Top2000: een blackbird, een merel.

Paul McCartney zingt over een vogeltje dat in het donker zit te zingen, en met gebroken vleugels probeert te vliegen.
‘Blackbird singing in the dead of night
Take these broken wings and learn to fly
All your life
You were only waiting for this moment to arise’

Een ontroerend, kwetsbaar beeld. Ik zie het vogeltje huppen en fladderen. In mijn beleving lukt het, en vliegt het uiteindelijk weg, de vrijheid tegemoet.

Het is misschien ook een beeld dat past bij jou, bj jouw leven of bij hoe je je voelt.
Het past misschien ook bij geloof en kerk van nu: niet triomfantelijk, maar eerlijk en kwetsbaar.

Dit liedje past voor mij ook in een kerkdienst: we zijn begonnen met de voorbereidingen voor Top2000-kerkdiensten in het land. Je kunt het allemaal volgen op de website top2000kerkdienst.nl

Een merel zingt in het holst van de nacht…

dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl