Afgrond

Er zijn wegen die ik wil volgen. Niet die naar de afgrond. Zeker niet naar de afgrond.

Ik loop mijn weg. Een kronkelige weg, met veel zijwegen en kruispunten. En op ieder punt staat altijd weer dat zelfde bordje: ‘Afgrond’. En minstens één andere, zoals ‘Liefde’, ‘Geduld’, ‘Jezus’, ‘Vertrouwen’. En die laatsten wil ik volgen, en zéker niet die naar de afgrond.

Zo verleidelijk

Natuurlijk niet. Maar de wegen richting die afgrond zijn zo verleidelijk: met mooie bankjes en uitzichten. Met heerlijk eten en snoep. Met Facebook. Met de (meestal valse) belofte van geen pijn. Met de uitnodigende gedachte dat nog één keer het rondje fietsen overslaan best kan. Met alle mogelijke afleiding  en met vooral géén nare gevoelens. Deze ene omweg kan nog wel, want ik ben moe, zo moe en wil zo graag uitrusten op de bankjes.. met een zak chip. En een pijnstiller.. Dan richt ik me op het volgende kruispunt wel voorgoed op de andere richting. Alleen deze éne keer nog. Nog één keer..

‘Wéér erin getrapt’.

Maar eenmaal de richting van de afgrond weer ingeslagen, komt meestal ook meteen weer de spijt. Want de pijn wordt niet minder, van écht uitrusten is helemaal geen sprake. Het leven is helemaal niet leuker op die weg. Wéér er in getrapt. Wéér niet gedaan wat ik écht wil. En hoe lang duurt het nog tot ik doodloop op de afgrond? Of kan ik nog op tijd het tij keren? Verblind door tranen van verdriet, angst, woede op mezelf en machteloosheid loop ik verder. Want waarom toch iedere keer wéér voor de verleiding bezwijken? Waarom niet de richting volhouden die ik eigenlijk wil?

‘Heeft God Zijn werk niet al gedaan?’

En God vragen om steun? Om leiding? Om vergeving voor steeds weer dezelfde fout? God heeft toch de richtingbordjes al geplaatst, is het niet gewoon aan mezelf om de goede richting in te slaan en heeft God Zijn werk niet al gedaan?

Maar wat zie ik dáár? Weer een kruispunt?!

Foto: ThijsB

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
27 augustus 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief