MENUMENU

Zo kom je deze Blue Monday door!

Blue Monday, deze derde maandag in januari is door een Britse psycholoog omgedoopt tot de meest deprimerende dag van het jaar. Daarom geven we je tips om vandaag (en komende weken) door te komen.

We kunnen ons wel iets bij Blue Monday voorstellen. Je hebt net het feestgedruis van december achter de rug, het is koud en nat en dat het ’s ochtends nog steeds donker is, werkt ook niet mee. Maar ja, we moeten nog een tijdje voordat de lente aanbreekt. Daarom de volgende tips.

1.Plan leuke dingen

Zet uitjes in je agenda waar je je deze maanden op kunt verheugen. Voorpret smeert de vreugde uit, net als nagenieten dat doet. Dus reserveer dat avondje bioscoop, een lunch bij een goede tent, die eetafspraak met vrienden die je veel te lang niet hebt gezien, een lange boswandeling met je vriend(in). Zo heb je elke week iets om naar uit te kijken.

2.Maak het gezellig

Wie zegt dat kerstverlichting alleen in december mag? Zolang het ’s avonds vroeg donker is, misstaan die lampjes echt niet.

3.Laat je inspireren en kook iets nieuws

Een nieuw jaar geeft nieuwe kansen. Ook op culinair gebied. Neem een uurtje de tijd om lekkere gerechten op te zoeken. Reserveer een dag of avond in de week waarop je een nieuw gerecht maakt. Enthousiast? Maak er een proeverij van, samen met anderen.

4.Maak optimaal gebruik van de bank

’s Avonds nog geen zin om naar buiten te gaan? Heel begrijpelijk. Je kunt nu legitiem bankhangen en eindeloos veel boeken lezen. Misschien kom je – in tegenstelling tot de vorige maand – nu wél aan lezen toe. Ook leuk: volg een nieuwe netflixserie (tip: Chesapeake Shores is een voorbeeld van een heerlijk simpele Hallmarkserie over familieperikelen, waar alles die aflevering zelf nog goed komt. Ideaal voor piekergevoelige types). Haken is trouwens ook een prima bankactiviteit. Je hebt werkjes die je met een eenvoudige breiring kunt doen. Ideaal voor mensen die weinig talent hebben op het gebied van handwerken.

5.Laat je handen wapperen

Werkt stilzitten bij jou de winterblues juist in de hand? Begin dan aan een vervroegde voorjaarsschoonmaak. Doe het in kleine stapjes, schrijf bijvoorbeeld op welke kamer je wilt opruimen en begin met dat ene vervelende rommellaatje.  

6.En als voorgaande niet helpt: geef je eraan over

Je kunt je er heftig tegen verzetten, maar misschien helpt het om je er gewoon aan over te geven. En deze Blue Monday samen met de rest van de wereld in ere te houden. Laat het feit dat je niet de enige bent die deze weken de dekens over z’n hoofd wil trekken dus vooral troostend werken.

PS: En ja, het wordt nog steeds akelig vroeg donker, vandaag om precies te zijn om 16.57 uur, maar het kan altijd erger: in Helsinki gaan om 15:51 uur de al lampen aan!

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
15 januari 2018

88 x gelezen
Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars