MijnKerk.nl geeft kerstcadeaus weg: Eva Cassidy

Een van deze 25 cadeaus is het boek 'Eva Cassidy' van auteur, kunstcriticus en muziekliefhebber Johan Bakker.

De Amerikaanse Eva  Marie Cassidy (1963-1996) was een getalenteerde zangeres, die een aantal bekende nummers in eigen stijl coverde.  ‘Over The Rainbow’, de Engelse titel, verwijst naar het lied ‘Somewhere over the rainbow’, waarvan Eva Cassidy een eigen versie van maakte en dat zij na haar dood – ze overleed aan kanker – bekend werd (www.johanbakker.org)

Hieronder een fragment uit de biografie:

Reynold’s Tavern is de oudste herberg van Annapolis en een van de oudste van de Verenigde Staten. Eva Cassidy speelde hier op vrijdag 7 oktober 1994 met haar broer violist Dan en hun vriend bassist Larry Melton. Iedereen die erbij was die avond spreekt nog altijd over dit legendarische optreden. Dan herinnert zich: ‘Er zaten wat studenten in het publiek, dus ik was bang dat ze bleven doorpraten ook als we zouden gaan spelen. Maar vanaf het moment dat Eva begon te zingen, fluisterden ze en al snel werd het helemaal stil. Een stilte die overging in een bijna ademloze bewondering.’

Die avond realiseerde Hugh Cassidy zich voor het eerst hoe goed zijn kinderen waren. Ze hadden alles in zich om heel groot te worden. Als dit trio een album had gemaakt, dan hadden ze moeiteloos Europa veroverd. Eva straalde in Reynold’s Tavern, ze kondigde zelfs haar nummers aan, iets wat ze anders nooit deed. In die kleine kelderruimte met die oude donkerbruine stenen muren, op het podium met haar broer en haar beste vriend, omgeven door familie en verwanten voelde ze zich veilig. Die avond was er sprake van een bijzondere chemie tussen de drie muzikanten en de sfeer van onderlinge genegenheid sloeg over naar het diep ontroerde publiek. Dan en Larry’s muzikale vakmanschap tilden Eva’s stem naar een hoger plan.

Dit was typisch een optreden waarvan Eva hoopte dat ze dat ooit ook in Europa zou kunnen realiseren. In een intiem zaaltje, waar ze zelfgekozen liedjes kon vertolken voor een rustig en aandachtig luisterend publiek. Helaas heeft niemand deze akoestische set in Annapolis opgenomen, zodat we het met deze mondelinge overlevering moeten doen. In Europa zou Eva nooit meer optreden. Drie jaar later leefde ze al niet meer.

Geraakt door de tekst? Reageer dan als je het boek in alle rust in je eigen omgeving wilt lezen. Log in en meld ons dat je dit cadeau wilt ontvangen! Verdubbel je kans en deel dit bericht met je vrienden en bekenden.

Eva Cassidy

Een reactie op “MijnKerk.nl geeft kerstcadeaus weg: Eva Cassidy
  1. Sabien Bolsius schreef:

Ik wil graag het boek Cappuccino hebben voor Kerst.