MijnKerk.nl geeft ‘Vrouwen rond de Kribbe’ weg!

Een bijzonder mooi boekje is 'Vrouwen rond de Kribbe' van Annemarie Heijningen-Steenbergen. Een sfeervol handzaam dagboek waarin zes bijbelse vrouwen centraal staan. Met FEM hanger!

Vrouwen rond de kribbe is  geschonken werd door christelijke uitgeverij Ark Media (www.arkmedia.nl). Een boek van een vrouw over vrouwen voor vrouwen. En mannen!

Een fragment:

Rachab

Rachab, de dubieuze
komt tot de
juiste keuze.

Het scharlaken koord
wordt de rode draad van
Gods genade

en verbindt haar door
met de Vredevorst.

1 december
Lees Jozua 2:1-14            Toen ze in Jericho waren gekomen, vonden ze onderdak bij een hoer, Rachab genaamd, bij wie ze wilden overnachten. (Jozua 2:1)
Mijn naam is Rachab
We vallen midden in een verhaal. Twee spionnen uit Jozua’s leger vinden tijdens hun werk in de stad Jericho onderdak bij een prostituee. Een hospita met een bijbaantje. Sliepen ze bij haar of sliepen ze met haar? Dat laatste zou zomaar kunnen. De spanning van hun job en een vrouw die haar diensten aanbiedt. Ga er maar aan staan. Ze is in de Bijbel geen kleurloze figuur. Ze heeft een naam gekregen: Rachab. Een naam geeft een gezicht, geeft bestaansrecht. Zoals Neeltje Maria Min dichtte: ‘Noem mij, noem mij, spreek mij aan, o noem mij bij mijn diepste naam. Voor wie ik liefheb, wil ik heten.’ Mijn gebed is vandaag speciaal voor vrouwen die zich een nummer voelen. God kent hun naam.

2 december
Lees Hebreeën 11:31      … Rachab, de hoer … (Jakobus 2:25)
Zoals dat gaan kan met een vrouw
Rachab, de hoer. Naam en beroep worden in een adem genoemd. Dit gebeurt wel vaker in de Bijbel, om de geschiedenis nog meer te laten spreken. Rachab verdiende geld met haar lichaam. Welk verhaal ging daaraan vooraf? Hoewel soms wordt beweerd dat prostitutie een normaal beroep is, is de werkelijkheid voor de meeste vrouwen in de seksindustrie hartverscheurend. Ik denk aan wat Rikkert Zuiderveld zingt: ‘Zoals dat gaan kan met een vrouw, gebeurde weer wat ze niet wou. En kwam ze terug, huilend van berouw. Maar alles wat ze wilde, was schuilen voor de kou. Schuilen voor de kou, was alles wat ze wou.’ Hoeveel vrouwen zijn er op deze wereld die hunkeren naar geborgenheid? Kunnen wij een warme deken voor hen zijn, in de kilte van december?

Geraakt door de tekst? Reageer dan als je het boek in alle rust in je eigen omgeving wilt lezen. Log in en meld ons dat je dit cadeau wilt ontvangen! Verdubbel je kans en deel dit bericht met je vrienden en bekenden. Ga naar https://www.mijnkerk.nl/kerst-cadeau-actie-4/

7 reacties op “MijnKerk.nl geeft ‘Vrouwen rond de Kribbe’ weg!
  1. Chantal schreef:

Graag ontvang ik dit boek! Lijkt me interessant om in mijn gemeente mee aan de slag te gaan.

2. Truus schreef:

Dit zou ik graag willen lezen een bijzonder verhaal maar ik wil ook bescheiden blijven omdat ik de laatste keer dat er boeken werden weggegeven de winnaar was van het boek van Tom Mikkers en ik gun andere ook een kans mag het toch zo zijn dan ben ik dankbaar lieve groet Truus.

3. Judy schreef:

Wat een mooi boekje lijkt dit me! De bijbel noemt zoveel krachtige vrouwen, ik wil daar graag van leren.

4. Thea mak schreef:

Ik wil graag dit mooie cadeau ontvangen!

5. m. schreef:

her woord hoer klinkt heel lelijk maar het zijn allemaal mensen net als wij

6. Beatrix Ehrlich schreef:

lijkt me zeker mooi , dit boek, juist omdat er eens de vrouwen “meer” uitgelicht worden, ik ben een “boekenwurm van wijze lessen” en door chronische aandoeningen, is lezen een fijne extra invulling van mijn thuis-zijn-dagen 🙂

ik wens iedereen succes met deze actie, leesplezier en alvast fijne feestdagen en een gezegend, gezond, gelukkig 2015 <3

7. Francisca Folkertsma schreef:

Leuke actie, ik doe graag mee!