Boekentip: Samenleesbijbel Junior

Uit de kinderbijbel lezen met een gezin kan soms lastig zijn. Vooral als je ook op zoek wilt naar de betekenis van de verhalen. In dat geval is de Samenleesbijbel Junior een hele goede tip. Ideaal voor iedereen met kinderen tussen de vijf en zeven jaar.

De Samenleesbijbel Junior bevat meer dan dertig stappen. Elke stap bevat één Bijbelverhaal. Deze zijn heel makkelijk (ook voor kinderen zelf) te lezen. Je wordt meegenomen langs de bekende verhalen van de schepping, Noach en David en Goliath, maar ook minder bekende verhalen krijgen aandacht. Zo is er een psalm, een verhaal uit Jesaja en een brief van Paulus.

Meer dan alleen verhalen

Wat deze kinderbijbel echt onderscheidend maakt, is dat je bij elk verhaal suggesties vindt. Zo staan er leuke suggesties voor weetjes, liedjes, gespreksvragen of een doe-opdracht.  Hiermee kun je samen op zoek naar de betekenis van de verhalen. 

Samenleesbijbel Junior

Samenleesbijbel Junior

Mooi kadootje

De vormgeving is speels en kleurrijk.  Eindelijk een keertje geen enorme lappen tekst, maar compacte stukjes opgedeeld in kaders.  De cover is van linnen en de illustraties zijn erg vrolijk. Dat maakt het ook nog eens een mooi (verjaardags)kado.

De Samenleesbijbel Junior is onder andere te verkrijgen bij Bol.com, de christelijke boekhandel en in de webshop van de NGB.

 

Deel dit verhaal:
Anneloes van 't Hof

Geschreven door:

Thema: Blog
22 augustus 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief