Zomerse boekentips 2014

Zomer! Maar welke boeken neem je mee op vakantie? Deel hier jouw boekentip!

Het was een kwestie van flink wikken en wegen. Omdat ik nog niet in het bezit ben van een e-reader moest ik besluiten welke boeken ik mee zou nemen op vakantie naar Italië. Maandenlang keek ik uit naar het lezen van een goed boek met zicht op het Gardameer. De gekozen boeken zouden toch niet tegenvallen?

Gelukkig niet! Deze twee boeken boeiden mij van begin tot eind.

1. Stoner, John Willams Een integer levensverhaal dat mij van begin tot eind bleef boeien en ik niet weg kon leggen. Prachtig taalgebruik, levendige beschrijving van een bij vlagen triest maar intens bestaan.  Niet voor niets overal bejubeld!

2.  De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween, Jonas Jonasson Het deed me denken aan de film Big Fish. Je wordt mee gezogen in het levensverhaal van Allan Karlsson. Hij trekt er op zijn 100e verjaardag op uit en maakt de meest wilde/ bijzondere/ mooie/ gekke avonturen mee. Al snel blijkt dat het eigenlijk zijn manier van leven is. Een leven vol bijzondere ontmoetingen.

Deel jouw favoriet!

Ben jij dit jaar ook blij verrast door een boek? Deel het en maak er de keuze van iemand die nog op vakantie moet gaan makkelijk mee.

One comment on “Zomerse boekentips 2014
  1. Avatar Marianne schreef:

    Mooi stel boeken, Neeltje.

    1. Zelf heb ik de debuutroman van Lisette Thooft, ‘De vrouw die ik was’ , gelezen. Ik vind het echt een aanrader, zeker voor de zomermaanden. Het leest vlot en heeft zowel humor als scherpe kantjes.
    Marise van Hout weet alles van sprookjes, maar worstelt zichzelf – zoals wij allen – door het dagelijkse leven. Een week met vriendinnen in de Zwitserse bergen verandert haar leven. Een geestig verhaal over dromen en wakker geschud worden, steun en verraad tussen vrouwen en de spiegel die je met jezelf confronteert.

    2. Hella Haasse is een schrijfster die ik erg bewonder. Margot Dijkgraaf schreef ‘Spiegelbeeld en schaduwen – het oeuvrre van Hella S. Haasse’ dat zowel een boeiend beeld van de schrijfster geeft alsook een rijk geschakeerd overzicht van haar werk. De auteur was een persoonlijke kennis van Haasse.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
22 juli 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief