Boos op mijzelf

Ik ben er wéér ingetuind! Ik kijk nooit naar ‘Boer zoekt vrouw’ en dat leverde steeds vaker de opmerkingen op in de trant van: ‘Kom op zeg! Daar moet jij toch zeker naar kijken!'

Of: ‘je leeft toch niet onder een steen? Het is zo leuk!’. Dus wat deed ik? Ik stopte met luisteren naar mijn eigen gevoel en ging toch ook maar eens kijken. Ik had het eerlijk gezegd al na 10 minuten gezien, want ik viel erin op het moment dat… daar komt het… dat Geert alle drie de vrouwen aan het aflebberen was. Het feit dat die vrouwen dat allemaal goed vonden… Toen gingen we door naar Tom… en ja: die vind ik ook knap en charmant en alles wat er bij hoort. Tegelijk: iets te jong voor mij en er staan er meer dan duizend in de rij voor hem, dus laat maar gaan.

Theo is wat ouder en rustiger, dus dat zou eerder in de buurt komen, maar daar voel ik geen ‘klik’ mee dus dat gaat ook over. Bertie, tsja….in haar herkende ik de emotionele blokkades. Ik wens haar iemand toe die haar kan helpen om bij haar gevoel te komen. Dáár heeft ze meer baat bij dan bij een relatie. Eigenlijk zeg ik dus: zorg dat je een goede relatie met jezelf krijgt, Bertie.  Dán heb je het meeste gewonnen.

Begrijp me goed: ik keur het programma niet af, maar de opzet is niet zoals ik zélf zou willen of kunnen daten.  Speeddaten en dan in 1 minuut je keuze maken. Daarna met drie potentiële partners tegelijk een paar dagen optrekken en dan 1 voor 1 mensen wegsturen. En dat allemaal voor het oog van camera’s. Ik zoek de ware liefde liever op een andere manier.

Afgelopen zondag heb ik nóg een poging gedaan omdat ik niet op een keer af wilde gaan. Na een kwartier ben ik opnieuw afgehaakt. Het was een goede wake-up call. Op zondagavond trek ik voortaan, weer lekker eigenwijs, mijn eigen plan.

Wanneer was jij voor het laatst boos op jezelf en waarom?

Fotografie: Hans-Peter van Velthoven

 

11 comments on “Boos op mijzelf
 1. Avatar m. schreef:

  je hebt gelijk, ik heb ook gekeken, één heel seizoen zelfs, maar ik heb ook besloten het niet meer te doen, er zijn ook andere dingen te doen vond ik zelf, zoals een goed boek lezen, of iets studeren en daar komt een mens soms niet zo aan toe, lui voor de tv zitten is dan net iets makkelijker. Soms is een mens teleurgesteld dat je toch dingen doet waar je dan achteraf spijt van hebt omdat je beter andere dingen had gedaan. Maar ja, met vallen en opstaan en zo leer je dat je zeker niet altijd naar anderen moet luisteren maar beter naar je hart. Niet te lang boos blijven hoor, je hebt het goed gedaan door niet een heel seizoen te blijven plakken.
  Groeten uit een zonnige stad, hopelijk bij jou ook

  • Avatar Arend-Jan schreef:

   “Soms is een mens teleurgesteld dat je toch dingen doet waar je dan achteraf spijt van hebt omdat je beter andere dingen had gedaan…”
   Herkenbare woorden naar mij toe. Ik ben ook gevallen en flink zelfs, maar ik ben aan het opstaan en doe dingen waar ik mij prettig bij voel. Daarbij doe ik ook nieuwe dingen. Dingen wat mij goed af gaan, zoals een website beginnen.
   Over zondagavond. TV kijken doe ik niet, laat staan het voorgenoemde tv-programma volgen. Ik doe net als Anja eigenwijs mijn eigen ding…

   • Avatar m. schreef:

    Ja, we zijn allemaal maar mensen en gelukkig kunnen we dan weer elke keer leren van wat we doen.
    Een website maken lijkt mij een interessante bezigheid.
    Als je geen tv meer hebt en kijkt dan mis je er eigenlijk niet veel aan, al zijn er wel mooie programma’s op b.v. BBC. Wie weet kunnen we later eens meegenieten van de website. Veel succes ermee!

    • Avatar Diana schreef:

     “Liefde is heerlijk!” En via welke weg iemand dat vindt… Gelukkig zijn er datingsites en datingprogramma’s. Tuurlijk zijn er negatieve kanten aan, maar het positieve is dat (als het lukt) iemand zijn/haar leven niet meer alleen hoeft te slijten. Groeten, Diana.

     • Avatar Anja de Jong schreef:

      dag Diana,
      Liefde is zeker heerlijk ! Mijn punt is eigenlijk meer dat ik dingen doe omdat anderen vinden dat ik dát moet doen. groetjes Anja

   • Avatar Anja de Jong schreef:

    dag Arend-Jan,
    Ik heb weer wat geleerd hierdoor : niet (te veel) luisteren naar anderen en een website maken: mooi en boeiend. Hou ons op de hoogte. Groetjes, Anja

  • Avatar Anja de Jong schreef:

   dank je voor je bemoedigende reactie: ‘met vallen en opstaan’. Zo is het inderdaad en helaas: ‘t is hier grauw en grijs Dág , Anja

   • Avatar m. schreef:

    jammer van die zon, maar het voelt toch al een beetje anders buiten en ik hoop er echt op dat we de kou weer achter ons mogen laten voor dit seizoen, en ik denk maar gewoon dat de lente toch al weer aardig dichtbij komt.. groeten

 2. Avatar Margreet schreef:

  Gewoon niet meer kijken dan! Je moet alleen naar programma’s kijken waarvan je geniet of waar je wat aan hebt. Maar om dan boos op jezelf te worden gaat mij iets te ver. Wees lief voor jezelf en wees blij met de goede keuzes die je maakt!

 3. Avatar Christa schreef:

  Ik denk dat er een andere reden achter zit…..Althans, we doen dingen omdat andere mensen dit van ons ‘verwachten’.. Zelf stel k altijd de vraag of k ergens spijt van krijg..Zo ja, dan doe ik het niet…Anders kan ik het wel doen..
  We moeten ons minder van meningen van anderen aantrekken (hoewel dat niet altijd makkelijk is!!)

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
9 februari 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief