Breekbaar

De laatste dienst van het kerkelijk jaar, de dienst waarin de overledenen worden genoemd, is altijd bijzonder: we zoeken troost bij elkaar en bij God. Deze zondag had ik gekozen voor woorden van Paulus. En ze zijn zo voor mij gaan leven dat ik ze - tegen mijn gewoonte in - met jullie wil delen.

Hier komen ze: ‘Ik ben een breekbare kruik waar een schat in bewaard wordt. De schat is het goede nieuws. De enorme kracht van dit goede nieuws komt niet van mij, maar van God’ (2 Korintiërs 4: 7.) Inderdaad, zo voel ik me. Breekbaar, als een kruik, kwetsbaar. En ik voel me ook beschadigd. Ik ben geen gave, hele pot. Overal zijn er stukjes vanaf gesprongen, er zit zelfs een flink gat in. En daarin ben ik niet anders dan jij, dan jullie allemaal. Ieder mens loopt de nodige butsen en kwetsuren op in zijn leven. We zijn maar breekbare potten.

Kwetsuren

Maar… al gebeuren er verdrietige dingen in je leven, al nemen mensen je te grazen, al heb je een geliefde verloren en vraag je je soms wanhopig af: hoe moet ik verder? Ik kan dat met de woorden van Paulus: in ons bevindt zich reuzenkracht! In ons is de enorme kracht van God aan het werk.

Vorige week vertelde ik een nieuwe vriendin iets over mijn kwetsuren. Ze vroeg: ‘Hoe heb je dat vol gehouden?’ Ik zei: ‘Ik weet het niet.’ Toen ik het zei, dacht ik: waarom spreek je niet de waarheid? Waarom vertel je niet over die kracht van God in jou? Bij dezen: toen het water mij tot aan de lippen stond, heeft Gods kracht mij overeind gehouden.

Reuzenkracht

Handig zou zijn als ik deze kracht op lastige momenten met een druk op de knop zou kunnen activeren, zodat Gods kracht het overneemt en ik niet zo hoef te knokken. Maar helaas, helaas. Zo werkt ‘t nou ook weer niet. Eerder heeft hij met mij mee geknokt.

Van harte hoop ik dat jij iets van die reuzenkracht voelt of gaat voelen. Misschien niet vandaag, maar dan morgen. Want zijn kracht is er ook voor jou. Zeker weten!

One comment on “Breekbaar
  1. Avatar Monique schreef:

    wouw….. ik hoop ook iets van deze kracht te mogen ontvangen,,
    uw woorden komen binnen,,,,dank u wel,

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
28 november 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief