Buren

Op amper drie meter afstand van mijn achterdeur zag ik hem staan. Vrijwel meteen overviel hij me met een venijnige tirade en zijn ogen straalden iets bloeddorstigs uit...

Buurman

Wat een geluk dat hij werd tegengehouden door het betongaas tussen onze tuinen. Wellicht was hij me anders naar de keel gevlogen. Ondanks dat feit stond ik daar als aan de grond genageld, oog in oog met mijn nieuwe, reusachtige buurman.

Ontmoeting

Totdat er een kalmerende stem klonk, waarop hij zijn vreselijke geblaf liet overgaan in een argwanend gegrom en gehoorzaam zijn poten weer van het gaas op de grond liet zakken. Nadat ik enigszins van de schrik bekomen was, liep ik voorzichtig in zijn richting om onze eerste ontmoeting door het gaas voort te zetten.

Geen privacy

Eigenlijk begreep ik het wel. Het moest ook voor hem een vreemde gewaarwording zijn, dat kale betongaas als enige afscheiding van onze tuinen. Aan beide kanten moest de oude klimop ervan verwijderd worden, om plaats te maken voor nieuwe schuttingen. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar tot die tijd zit er toch echt niets anders op dan onze privacy op te geven. En daarom kon hij dus eenvoudig al mijn bewegingen volgen.

Lobbes

Toch, na onze onfortuinlijke kennismaking, beginnen we langzaam maar zeker aan elkaar te wennen. Hij blaft allang niet meer zo fanatiek als eerst en soms steekt hij zelfs even vertrouwelijk zijn kop door het gaas om mijn aandacht te trekken. Het is eigenlijk gewoon een lieve Lobbes, zoals zijn baas me al verzekerde. Met zijn baasjes trouwens, onze nieuwe buren, is het ijs ook gebroken. De kennismaking verliep, met een zo’n weinig verhullende schutting, wonderbaarlijk natuurlijk. En ook aan de andere kant wordt het contact, dat al goed was, nog eens extra aangehaald. Allemaal het gevolg van de niet meer bestaande schutting.

Schutting neerhalen

Nog een weekje en dan worden de nieuwe schuttingen geplaatst. Ik kijk er verlangend naar uit, hoewel ik moet toegeven dat het, achteraf gezien, helemaal niet zo slecht toeven was in onze ‘gemeenschappelijke tuin’; er is beslist een band ontstaan. Ja, wat dat betreft kan ik iedereen aanraden om eens ‘een schutting’ neer te halen…

One comment on “Buren
  1. Avatar Mar schreef:

    Dat geblaf en gegrom zal wel onzekerheid zijn geweest. Of de hond merkt dat jij onzeker bent.. Ik heb dat zelf met honden, durf ze niet goed te benaderen omdat ik hun taal niet zo goed spreek..ik hou eigenlijk niet zo van schuttingen..liefst een groene afscheiding, maar dat is natuurlijk ook een afscheiding..het is eigenlijk wel gezelliger om samen buiten te zitten zoals je vaak ziet in verre landen..ik ken de mensen in mijn stad nauwelijks en in een andere stad waar veel buitenlandse mensen wonen, die geen baan hebben en ik regelmatig kom is iedereen veel vriendelijker en weet je ook meer van elkaar zodat je eens hulp kan bieden als het nodig is..daar voel ik me wat dat betreft meer gezien zeg maar.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
29 september 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief