Halleluja op klompen

Die zaterdagmiddag belde de buurvrouw: ze is door haar rug gegaan, kan niet op of om. Net nu de oogst van courgettes is begonnen. Ik beloof haar die avond, samen met mijn man Pascal, te komen helpen, ook al wil ze daar niets van weten.

Het is hoogzomer en bloedheet, het veld met courgettes bevindt zich in een dal. We wachten tot een uur of negen, zodat het wat koeler is op het land.

Boerenklompen

Mijn zus heeft mij ooit een paar gele boerenklompen cadeau gegeven, omdat ik, volgens haar, in de polder ging wonen. Deze kwamen nu goed van pas, met dikke sokken erin.
We gingen de courgettes te lijf -Pascal en ik- gewapend met mes en kruiwagen. In het begin praatten we nog wat, maar al gauw werden we in beslag genomen door het werk. Het vroeg de nodige behendigheid om de vruchten van de planten af te snijden. Zonder ze te beschadigen in verband met de verkoop op de markt. De stilte was weldadig, zeker na een warme dag met een non-stop krekelconcert.

Toen ik op een gegeven moment opkeek, zag ik een hert vanaf de heuvel komen. Op haar eigen stille manier kwam ze vlakbij en besloot om ons te ‘helpen’. Af en toe keek ze even naar ons om daarna weer verder te eten. Opeens was ze weer verdwenen in de bossen van de heuvel.
Die zaterdagavond: een halleluja op klompen.

Fotografie: US Department of Agriculture
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
6 augustus 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief