Campinggewoontes

Vorig weekend waren we kamperen. Heerlijk vind ik dat, kamperen. Het inpakken van onze vouwwagen is een crime, het opzetten ook, maar als je dan eenmaal op je klapstoeltje aan je klaptafeltje een kopje thee uit een plastic mok drinkt, dan is het genieten!

Ik vind het heerlijk, want je leeft echt anders op de camping. Geen tv, geen laptop mee, en alleen WiFi bij de wc’s. Even alleen gefocust zijn op je eigen gezinnetje, even opladen, tijd voor elkaar. Het was heerlijk weer, dat maakt het dubbel fijn. En dan eet je lekker buiten, soms met een trui aan, tegen de kou of tegen de muggen, maar buiten zit je. En iedere keer weer als we hebben gekampeerd neem ik me voor om het er in te houden, geen tv, minder laptop en buiten eten. Ik weet niet hoe dat jullie vergaat, maar wij vervallen al snel weer in de oude gewoontes.

Goede voornemens

Volgend weekend gaan we weer kamperen, niet met het gezin deze keer, maar met 20 tieners uit onze kerk. We gaan naar de pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen. En ook daar geldt: geen tv, laptop en nauwelijks WiFi en iedere dag buiten eten. Maar ook iedere dag bewust met God bezig zijn. En dat is ook wel anders dan mijn oude gewoontes. Op Opwekking gaan we 2 of 3 keer op een dag naar een bijeenkomst, waar gezongen wordt voor en over God en waar een spreker over God en geloof komt vertellen. Je wordt voortdurend geconfronteerd met en geïnspireerd door het geloof. Ook daar geniet ik ontzettend van. En ook dan neem ik me voor om het erin te houden, elke dag bewust tijd maken voor God. Meer bijbellezen, meer bidden, weer een studieboek oppakken of mijn gitaar afstoffen. Maar ook dan, na een weekend ondergedompeld te zijn in geloof, verval ik snel in mijn oude gewoontes.

Intieme relatie

Ik vraag me wel eens af hoe Jezus dat dan deed, die moet toch ook behoorlijk opgeslokt zijn door zijn leerlingen, al zijn volgers, het reizen en gewoon de dagelijkse bezigheden? Toch lees ik in de bijbel dat hij een intieme relatie had met God, zijn vader en dat hij alles met die vader overlegde. Hij nam bewust de tijd daarvoor, zonderde zich soms af. Waarom leek het Jezus zo makkelijk af te gaan, terwijl het mij soms zo’n moeite kost? Ik denk dat Jezus heel goed wist dat hij tijd met zijn vader nodig had, om opgeladen te worden, om gevuld te worden met de wijsheid, de liefde en de verlangens van God, zodat hij het juiste zou doen. Hij zegt niet voor niets: ‘ik doe alleen wat ik de vader heb zien doen. ‘ *

Echt mijn best doen

Dus als jullie mij de komende tijd met een dikke trui aan in de tuin zien zitten tot elf uur ’s avonds, met een kaarsje naast mijn boek en mijn thee in plastic mok, dan weten jullie dat ik echt mijn best doe om mijn oude gewoontes weg te houden en tijd te nemen om op te laden, tijd met God te nemen, zodat ik kan doen wat ik hem heb zien doen.

*Johannes 5:19

4 comments on “Campinggewoontes
 1. Avatar Den Deus schreef:

  De geest wil wel, maar het vlees is zo zwak! Herkenbaar…..

 2. Avatar Jeroen schreef:

  Kamperen is ontspannen dicht bij de natuur. Dicht bij de schepping jezelf kunnen verbazen over het wonder van de natuur. Zelf hebben wij een camping. Wij proberen te handelen vanuit vanuit ons geloof. Met respect voor mens en natuur waar ieder zichzelf mag zijn. Met name proberen wij aandacht te hebben voor gezinnen die kinderen met autisme of ADHD hebben. Want juist deze gezinnen kunnen vastlopen tijdens de vakantie. Keek toevallig op deze site vanwege het thema top2000 diensten en zag jouw reactie. Mooi!

  • Geesje Jaakke Geesje Jaakke schreef:

   Leuk om ineens nog een reactie te krijgen Jeroen. Mooi hoe jullie met je camping ook een ander doel proberen te dienen, op vakantie met een kind (of partner) dat erg gevoelig is is sowieso een uitdaging en dubbelverdiend om dan lekker te ontspannen.

  • Geesje Jaakke Geesje Jaakke schreef:

   ps heeft jullie camping een website? Wel benieuwd nu…

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
17 mei 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief