MENUMENU

Carnaval: Wat trek jij aan?

Met carnaval zetten we een pruik op en trekken een kostuum aan. We mogen iemand anders zijn. Wat trek jij aan?

Aláááf!

Het is carnaval. Althans beneden de rivieren. Optochten, hossen, feesten, verkleden, de geur van bier en worstenbroodjes.  Jong en oud gaan verkleed over straat. De meest uiteenlopende kostuums kom je tegen. Ik zag ridders, prinsessen, draken, bananen, een paus en Pippi Langkous.

Wat trek jij aan?

Met carnaval mag je anders worden.  Met een pruik en een kostuum  bèn je Elvis,  Cowgirl of Winnie de Pooh. De kleuter is politieagent, de burgemeester loopt in een boerenkiel.  Iedereen mag deze dagen even iemand anders zijn.

Wie ben jij?

Of is het eigenlijk andersom?  Ben je met carnaval niet iemand anders, maar kun je deze dagen juist eens helemaal jezelf zijn?

Een mens speelt vele rollen. Daar kun je soms in verstrikt raken. Je loopt op je tenen, je houdt de schijn op, je verbergt je ware gezicht.  Met carnaval mogen alle maskers af.

Iemand anders of jezelf?

Wat trek jij aan met carnaval?

Zet je een masker op, of zet je juist vandaag (even) je masker af?

Wa Trèkte Aon?! (Meej Carnaval!)

 

 

foto: Arend
Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
9 februari 2016
Kaarsjes:
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
 •  

  mijn ouders

  Dat zij veilig en behouden mogen aankomen bij mijn oom en tante. Dat zij eveneens veilig en behouden huiswaarts mogen keren en thuis arriveren
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars