Chocolade pannenkoekentaart

Het is nationale pannenkoekendag vandaag. Een mooie gelegenheid om deze heerlijke pannenkoekentaart te maken. Met dit recept feliciteerde Vanessa ons met het eenjarig bestaan van MijnKerk.nl. Bak jij vandaag zelf ook pannenkoeken, deel dan even een foto als reactie op deze blog.

Je kunt hem zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt: zelf de pannenkoeken bakken of kant en klaar kopen. En op de taart hoort natuurlijk een kaarsje. Wist u dat het gebruik om de kaarsjes op een taart in één keer uit te blazen een gebruik is dat al afstamt van de oude Grieken? Bij hun offerbroden aan Artemis bliezen ze ook een kaars uit en als dat in één keer lukte zou dat een teken van deze godin zijn, dat ze goed gestemd was.

Benodigheden:

Ingredienten pannenkoekentaart

Bak de pannenkoeken eventueel zelf. Je kunt dan zelfs door de helft van het beslag nog een eetlepel cacao doen (wel even goed zeven in verband met klontjes!), dan kun je een donkere en een lichte pannenkoek afwisselen. Dat staat heel mooi als je hem aansnijdt.

Laat de boter en Mon chou op kamertemperatuur komen en roer met de suikers tot een homogeen mengsel.
Besmeer een pannenkoek dun met het botermengsel en leg de volgende er op. Wissel af en toe af met een laagje jam. Op de laatste pannenkoek doe je niets meer, daar komt de chocoladelaag overheen.
Smelt de chocola in de magnetron (ongeveer 1 minuut op hoog), dat gaat het mooiste. Anders au bain marie, dat is een pannetje in een ander pannetje dat met water op het vuur staat en net niet kookt.
Spatel de chocola over de taart en laat de taart opstijven in de ijskast.
Geniet er lekker van en nog vele jaren!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
18 maart 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief