MENUMENU

Coldplay – Het avontuur van je leven

Het leven is een avontuur, zingt Coldplay. Spannend, vol onverwachte gebeurtenissen. Blogger Martijn legt de link met het geloof. Geloven is ook avontuurlijk. Vernieuwend, vol verrassingen. De mooiste avonturen beleef je niet alleen. Met wie beleef jij het avontuur dat geloven heet?

Avontuur

Wij houden van avonturen. Het zit er in bij elk mens. Avonturen beleven, geven je het gevoel dat je leeft. Avonturen zijn spannend. Je staat voor grote uitdagingen en ontdekt nieuwe dingen. In je reis komt je soms voor verrassingen te staan of er gebeuren onverwachte dingen. Soms moet je ineens improviseren. Je leeft het moment heel bewust, je zintuigen staan op scherp, je voelt je hart kloppen, je voelt het leven door je aderen heen gaan. Wauw, het avontuur maakt je helemaal mens.

Coldplay

Het leven is zo één groot avontuur. An adventure of a lifetime. En daarmee zitten we direct bij één van de nieuwste nummers van Coldplay.

Coldplay zingt over avonturen. Het avontuur dat je met de ander aangaat. Als ik de tekst lees en het energieke geluid hoor, dan voel ik: Coldplay omschrijft precies wat voor mij geloven is.

Ik voel mijn hart nu kloppen
Ik voel mijn hart onder mijn huid
En ik voel mijn hart kloppen
U laat me voelen 
Alsof ik weer opnieuw leef

Als we alleen dit leven hebben
Dit avontuur oh dan
En als we alleen dit leven hebben
krijgt U mij er door
En als we alleen dit leven hebben
Dit avontuur oh dan
Wil ik het delen met U

Leef

God geeft mij het gevoel dat ik leef. Hij maakt het leven tot een avontuur, vol nieuwe dingen die ik zie en meemaak. In de ontmoeting met Hem staan mijn zintuigen soms helemaal op scherp en voel je je hart kloppen, je voelt dat je leeft! Niet gek ook, als je bedenkt dat Jezus kwam om, zoals Hij het zegt: ‘het leven te geven in al zijn volheid’ (Johannes 10:10).

God laat je leven. Met hem leven, is een eindeloos avontuur aangaan. Zo zie ik het echt. Geloven is net als een avontuur ook nieuwe dingen ontdekken. Op nieuwe plekken komen en voor grote uitdagingen staan. Geloven is ook dat je soms improviseert, opeens in actie komt. Op de reis komen tegenslagen langs, maar die mag je overwinnen.

Geniet

Een prachtig nummer om mee op weg te gaan, ook in de zomervakantie. Misschien ga je straks een avontuurlijke reis maken, of nieuwe dingen ontdekken, ver weg of lekker in Nederland. In ieder geval: ontdek tijdens die reis dat wanneer je voelt dat je leeft, wanneer je geniet van het leven, je op dat moment geniet van God.

Fijne vakantie!

foto: Jim Kelly
Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
12 juli 2016
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars