MENUMENU

Comfort-food: voedsel uit de hemel!

Van de week noemde iemand het woordje comfort-food. En nu zit het in mijn hoofd.

Wat is comfort-food?

Comfort-food heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Maar ik doe het toch maar. Voor de zekerheid. Voedsel waar je je fijn van voelt. Dat is het. Hemels voedsel. Heel simpel eigenlijk. Het leuke is natuurlijk weer dat dit niet voor iedereen hetzelfde is, al is het vaak wel calorierijk. Maar comfort-food kan chocolade én friet zijn, maar ook taart en veel BBQ.

Maar zijn dingen die je lekker vindt nu altijd comfort-food? Een sinaasappel bijvoorbeeld, daar geniet ik erg van. Klinkt niet als comfort-food. En tóch…

comfort-food

Comfort-food als beloning

Ik denk niet dat je eerst een zware dag moet hebben om te mogen genieten van comfort-food. Op de een of andere manier doen we het vaak wel zo. We bewaren lekkere dingen tot een moment waarop we vinden dat we het verdiend hebben. We belonen onszelf dan.
Dat mag natuurlijk. Daar is niets mis mee. Goed zelfs denk ik!
Maar ik denk dat het eerder mag. Dat het altijd mag. Dat je niet eerst hoeft te presteren of door een diep dal hoeft te gaan. Je kunt kunt best genieten van comfort-food. Gewoon, omdat dat plezierig is!

Zomaar. En dat mag!

Afgelopen dinsdag aten wij appeltaart bij MijnKerk. Zomaar, om er weer flink tegen aan te kunnen. Zomaar, om samen prettig te starten. Gisterenavond maakte ik als extraatje bij het eten een lekker dikke guacemole, hadden we meteen een dip voor in de avond. In de zomervakantie hielden wij samen met mijn zus en haar gezin aan het eind van de middag een borrel. Altijd met veel chips en camembert.

Ik geniet graag van voedsel uit de hemel. En dat mag!

6 aanraders van comfort-food:

 1. zoete liefdesappels
 2. verrukkelijke guacemole
 3. dulce-de-leche
 4. vrolijke meringue
 5. boekweitpannenkoeken
 6. goddelijke monchoutaart

En ja, die nummer 2 die maak ik regelmatig!

Comfort-food tip

Heb jij een goed recept voor comfort-food?
Graag met ons delen!

2 reacties op “Comfort-food: voedsel uit de hemel!
 1. mar schreef:

  Bij het woord comfort kom je o.a. als vertaling en synoniem tegen troost, verkwikken, opfleuren, behaaglijkheid.
  Dit recept is voor mij wel comfortfood
  https://vegetus.nl/romige-okra-curry/

 2. Mar schreef:

  Ik denk zeker dat we ons goed mogen voeden en samen eten schept een band, wel hebben we onze verantwoordelijkheid om keuzes te maken, kiezen voor de beste mogelijkheden voor mens en aarde. En bv in geval van het troostfood chocolade kleeft er wel een verhaal aan vast..slavernij..kindslaven nog wel. Is dit het waard? De keus is dus uit blijven kijken wat je koopt en indien mogelijk blijven protesteren. Ah heeft bv klantenpanel. Hier kan je kenbaar maken wat belangrijk is. ik denk aan eerlijke lonen ed .

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
10 januari 2018
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars