Comfort-food: voedsel uit de hemel!

Van de week noemde iemand het woordje comfort-food. En nu zit het in mijn hoofd.

Wat is comfort-food?

Comfort-food heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Maar ik doe het toch maar. Voor de zekerheid. Voedsel waar je je fijn van voelt. Dat is het. Hemels voedsel. Heel simpel eigenlijk. Het leuke is natuurlijk weer dat dit niet voor iedereen hetzelfde is, al is het vaak wel calorierijk. Maar comfort-food kan chocolade én friet zijn, maar ook taart en veel BBQ.

Maar zijn dingen die je lekker vindt nu altijd comfort-food? Een sinaasappel bijvoorbeeld, daar geniet ik erg van. Klinkt niet als comfort-food. En tóch…

comfort-food

Comfort-food als beloning

Ik denk niet dat je eerst een zware dag moet hebben om te mogen genieten van comfort-food. Op de een of andere manier doen we het vaak wel zo. We bewaren lekkere dingen tot een moment waarop we vinden dat we het verdiend hebben. We belonen onszelf dan.
Dat mag natuurlijk. Daar is niets mis mee. Goed zelfs denk ik!
Maar ik denk dat het eerder mag. Dat het altijd mag. Dat je niet eerst hoeft te presteren of door een diep dal hoeft te gaan. Je kunt kunt best genieten van comfort-food. Gewoon, omdat dat plezierig is!

Zomaar. En dat mag!

Afgelopen dinsdag aten wij appeltaart bij MijnKerk. Zomaar, om er weer flink tegen aan te kunnen. Zomaar, om samen prettig te starten. Gisterenavond maakte ik als extraatje bij het eten een lekker dikke guacemole, hadden we meteen een dip voor in de avond. In de zomervakantie hielden wij samen met mijn zus en haar gezin aan het eind van de middag een borrel. Altijd met veel chips en camembert.

Ik geniet graag van voedsel uit de hemel. En dat mag!

6 aanraders van comfort-food:

  1. zoete liefdesappels
  2. verrukkelijke guacemole
  3. dulce-de-leche
  4. vrolijke meringue
  5. boekweitpannenkoeken
  6. goddelijke monchoutaart

En ja, die nummer 2 die maak ik regelmatig!

Comfort-food tip

Heb jij een goed recept voor comfort-food?
Graag met ons delen!

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars