Maak de wereld mooier met jouw compliment

Steven Geldof, filmmaker van Inspirerende Hutspot, verrast zijn oma door haar huis vol te plakken met duizenden post-it briefjes met complimenten. Hoe zal ze daarop reageren? Kijk het filmpje.

Het filmpje is onderdeel van een project van Steven om de wereld mooier te maken in 30 dagen. Op de website van Steven vind je ook een leuke tutorial om van een post-it een hartje te vouwen dat je met een complimentje erop als boekenlegger in een een boek kunt schuiven.

Wie geef jij een compliment?

Heb jij vandaag al iemand een compliment gegeven? Het geven van een compliment zorgt voor twee positieve effecten:

 • je bezorgt de ander en jezelf een goed gevoel
  Een gemeend compliment brengt een glimlach op het gezicht van degene die een complimentje krijgt. Maar omdat zien lachen, doet lachen, krijg je er zelf ook een postief gevoel door.
 • je stimuleert de ander om uit te bouwen waar hij/zij goed in is
  Vorige week zei ik tegen mjin dochter ‘van je fouten moet je leren’. Dat is waar, maar er is ook een andere kant. Je leert niet alleen van je fouten, maar ook van je successen. Geef mensen daarom een compliment over wat ze goed kunnen en wat je daarin waardeert.┬áDan stimuleer je ze om daar nog beter in te worden.

Wie geef jij vandaag een compliment? Post het compliment in de reacties of op facebook of twitter. Zo worden we samen beter in complimenten geven.

 

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Steven Geldof

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Ouders, dochter, en naasten

  Voor de ouders die te horen hebben gekregen dat hun dochter definitief het contact heeft verbroken zonder dat ze weten waarom. Voor de dochter die het contact heeft verbroken zonder dat het voor haarzelf ook allemaal duidelijk lijkt te zijn. En voor grootouder(s), broers, zussen en andere naasten. En voor de hulpverlening. Wees hen nabij en geef hen wat ze nodig hebben, God.
 •  

  Lein en leny

  Voor kracht en sterkte
 •  

  Lenie

  Dat er eindelijk rust in haar leven komt. En dat alle mankementen opgelost worden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars