Maak de wereld mooier met jouw compliment

Steven Geldof, filmmaker van Inspirerende Hutspot, verrast zijn oma door haar huis vol te plakken met duizenden post-it briefjes met complimenten. Hoe zal ze daarop reageren? Kijk het filmpje.

Het filmpje is onderdeel van een project van Steven om de wereld mooier te maken in 30 dagen. Op de website van Steven vind je ook een leuke tutorial om van een post-it een hartje te vouwen dat je met een complimentje erop als boekenlegger in een een boek kunt schuiven.

Wie geef jij een compliment?

Heb jij vandaag al iemand een compliment gegeven? Het geven van een compliment zorgt voor twee positieve effecten:

  • je bezorgt de ander en jezelf een goed gevoel
    Een gemeend compliment brengt een glimlach op het gezicht van degene die een complimentje krijgt. Maar omdat zien lachen, doet lachen, krijg je er zelf ook een postief gevoel door.
  • je stimuleert de ander om uit te bouwen waar hij/zij goed in is
    Vorige week zei ik tegen mjin dochter ‘van je fouten moet je leren’. Dat is waar, maar er is ook een andere kant. Je leert niet alleen van je fouten, maar ook van je successen. Geef mensen daarom een compliment over wat ze goed kunnen en wat je daarin waardeert. Dan stimuleer je ze om daar nog beter in te worden.

Wie geef jij vandaag een compliment? Post het compliment in de reacties of op facebook of twitter. Zo worden we samen beter in complimenten geven.

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
27 mei 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief