Concert Hattie Briggs met Dan Cassidy als Special Guest

Op 23 oktober organiseert Openichthus.nl in samenwerking met MijnKerk.nl een concert met de Britse folk zangeres Hattie Briggs. Een gastoptreden tijdens deze avond wordt verzorgd door Dan Cassidy, de broer van de jong overleden Amerikaanse zangeres Eva Cassidy.

Eind oktober komen Hattie Briggs (gitaar, piano en zang) en Dan Cassidy (viool) naar Nederland. Ondanks haar jeugdige leeftijd staat de Britse zangeres Hattie Briggs tot aan haar nek in de oude folk-traditie. Onlangs verscheen haar cd Red & Gold, een titel die verwijst naar de vallende bladeren (Autumn Leaves) die dit jaargetijde kenmerken. Het album bereikte de eerste plaats in de digitale folk chart.

‘Als je van goed geschreven en prachtig gezongen liedjes houdt, die smaakvol worden begeleid dan is dit jouw album; de melancholieke stem van Briggs gecombineerd met een gevoelig bespeelde cello bezorgt je gegarandeerd kippenvel,’ schreven Britse muziekjournalisten.

Hattie Briggs noemt Eva Cassidy als haar inspiratiebron. De invloed van de getalenteerde Amerikaanse zangeres, die wereldberoemd werd na haar vroege dood in 1996, is goed te horen. Dan Cassidy werkte mee aan verschillende opnames van zijn zus Eva Cassidy. Op Red & Gold speelt Dan niet alleen vioolpartijen; hij produceerde het album samen met Peter Waterman (bekend van Joss Stone).

De laatste woorden van Eva Cassidy tegen haar broer waren: ‘Jij bent zo’n goede muzikant; jij kunt met iedereen spelen!’

Kaarten bestellen

De kaarten voor het concert kosten 15 euro per stuk (inclusief twee consumpties) en zijn te bestellen via Openichthus (openichthusinconcert@gmail.com).

Tijdstip en adres:  vrijdag 23 oktober 2015, Parkdreef 258 in Zoetermeer.
Deuren open: 19:30 uur.
Aanvang: 20:00 uur.

Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop is bestemd voor de organisatie van de MijnKerk.nl Top2000 meetup die maandelijks in Zoetermeer wordt georganiseerd door Anton van Dijken.