Couscous op eigen wijze

Laten we proberen in deze onrustige tijden iets aan verbroedering te doen. Aan de Noord-Afrikaanse keuken kan het in elk geval niet liggen, die is heerlijk.

En dit gerecht is bovendien licht verteerbaar. De smaak is zwoel exotisch, maar wel met vertrouwde ingrediënten te maken. Dit zelfverzonnen recept is een ode aan deze heerlijke keuken!

Nodig voor 4 personen:

Couscous ingredienten

* filet of lamsbout zonder been

Doe in een pan ongeveer 200 ml. water, ½ bouillonblokje en een scheutje olie en breng aan de kook. Was de courgettes en wortels, schrap zo nodig de worteltjes. Snijd de courgettes over de lengte in vieren, dan in blokjes, snijd de wortels in schijfjes en voeg beiden toe aan de bouillon, samen met de pijnboompitjes, een scheutje gembernat en de munt.

Snijdt het vlees in stukjes. Pers de sinaasappel uit. Maak ondertussen de couscous volgens recept op het pak klaar. Vervang alleen een deel van het kokende water door het sinaasappelsap en voeg ook kaneel toe.

Zet de bouillon met de groenten even wat hoger totdat het flink borrelt en voeg het vlees toe aan de bouillon. Zodra het vlees is dichtgeschroeid, weer wat lager zetten. Als het vlees gaar is en de couscous klaar, naar smaak citroensap toevoegen aan de bouillon en opscheppen maar.

Tips

  • Als je lamsbout gebruikt, zorg voor goede kwaliteit: het kan soms taai worden.
  • Als je thuis oranjebloesemwater hebt, dan kun je ook daarvan nog een scheutje gebruiken door het vocht waarin je de couscous welt
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
17 januari 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief