Een dagelijkse portie hoop

"Pasen is het gevoel van 'en toch' ", zei iemand gisteren tegen mij. Ik vond dat mooi gezegd. In de wereld is ontzettend veel narigheid en ellende. In je eigen leven kunnen verdriet en toestanden je in de greep houden. En toch is Jezus opgestaan. En toch zijn het leven en de liefde sterker dan de dood en al het negatieve. En toch is er hoop.

Invloed

Maar eerlijk gezegd: ik merk aan mezelf en ik zie om me heen dat jij en ik niet altijd hoopvol en moedig zijn. Allerlei negatieve dingen hebben invloed op mij en jou. Als ik niet oppas, kleuren ze mijn stemming en zakt de moed mij bij tijd en wijle in de schoenen. En wat doe ik dan?

 

Tips

Graag geef ik je een paar tips voor een hoopvol leven:

 

  1. Schrijf op wat goed is in jouw leven. Zie je wel, het kan wel, denk je dan. En zo kun je ook een lijstje maken met positieve ontwikkelingen in de wereld. Geloof me, dat is een ellenlange lijst….

 

  1. Stel jezelf geen grote doelen, maar eerder kleine. De wereld verandert niet in een dag, het negatieve in je leven heb je niet in een handomdraai opgelost. Veranderingen, verbeteringen, vragen tijd. Probeer kleine positieve stappen te zetten, dat helpt……

 

  1. Houd de Paasgedachte vast: Na het donker van het kruis volgt het licht van de opstanding. Ook het donker van vandaag, van jouw leven, kan dat licht niet de baas. Met woorden van de Groningse zanger Ede Staal:

 ‘t Het nog nooit, nog nooit zo donker west  
of ‘t wer altied wel weer licht!

  1. Zorg ervoor dat je mensen ontmoet en op plaatsen komt waar je positieve energie van krijgt.

 

  1. Neem je eigen gevoelens serieus. Een mens kan niet altijd positief, blij en hoopvol zijn. God weet heel goed hoe we in elkaar zitten. Een mensenleven is altijd een combi van vreugde en verdriet. Daar ontkomt niemand aan. Probeer dat te accepteren. En probeer tegelijk hoopvol te leven.

 

  1. Last but not least. Als je somber bent, ga naar buiten. Zeker nu. Voel de zon op je huid. Zie het nieuwe leven in de natuur. Je knapt ervan op.

 

Heel praktisch, deze tips.

Hopelijk heb je er wat aan………….. want hoop doet leven………

Voor deze blog heb ik gebruik gemaakt van een artikel uit Visie 44-’14 van Reinier Sonneveld.

 

One comment on “Een dagelijkse portie hoop
  1. Avatar Marina schreef:

    Soms heb ik wel moeite met die blogs van genieten enzo want er speelt zoveel. Dierenmishandeling in de slachthuize n, de transporten naar goedkope slachthuizen zonder drinkwater e.d., kuikens die versnipperd worden, kalfjes die gedood worden omdat ze te licht zijn etc. Een mens kan daar toch niet aan meedoen? Ik ben geinspireerd door howard lyman, de man die zijn leven heeft omgegooid, wat toch heel wat moed heeft gevergd en bovendien een proces aan zijn broek…voor mij is hij een held…het vergt wat doorzettingsvermogen om om te switchen maar het zal zoveel beter voelen.. Ikga mijn best doen. Ik kan niet het leed van de wereld op mijn schouders dragen, maar wel voor mezelf het verschil maken..

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
2 april 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief