MENUMENU

Daniel Lohues over ‘de kerke’…

Mooie muziek op vrijdag: Daniel Lohues zingt in het Drents over hoe hij van de kerk afgedwaald is, of toch niet? Er zit 'kwa kerk wat dwars bij mij', zingt hij.

‘Misschien komt het ooit wel weer, maar tegenwoordig kom ik hier echt eigenlijk nooit meer’. ‘Jezus heeft bestaan, maar zijn vader ook, dat weet ik nog niet’. Als hij op reis is, bezoekt hij nog wel eens een kathedraal, steekt een kaarsje aan en denkt aan het verhaal van de verloren zoon. ‘Als ik God was, zou ik mezelf wat vaker laten zien’.

Herkenning
Ik vind het een ontroerend, eerlijk, persoonlijk verhaal, wat veel herkenning oproept. Ik ben geboren (maar niet getogen) in Drenthe, dus het accent klinkt vertrouwd voor mij en zelfs Elvis is volgens Daniel misschien van boven gestuurd. Als je het Drents niet machtig bent, helpt de tekst hieronder misschien.
Fijne vrijdag!
Fred@mijnkerk.nl

De Kerke (Daniel Lohues)
Soms as der iene dood is
Bij doop of trouwerij
mar nie met kerst of paosen
Der zit kwa kerk wat dwars bij mij

Soms as ‘t orgel Bach speult
Of as ik zölf mag speuln
Veur de rest kom ik hier nooit meer
Mar ‘t zeg mij aal nog veul

Misschien komp ‘t ooit wel weer
Misschien komp ‘t ooit wel weer
Mar tegenwoordig kom ik hier echt eigenlijk
nooit meer

Eerder wa’k ‘t hiele weekend
in de weer as organist
En ok as trouwe misdienaar
he’k jaoren gien misse mist.

Mar zo opiens die twiefel
‘n Ander licht leut zien
da’k verder kieken mus
as ‘t priesterkoor misschien

Ik ben der nou wel uut nou
Jezus hef bestaon
Allent zien Va dat wee’k nog nie
En daor schient ‘t öm te gaon

Zie ik zo slecht ofzo?
Of bestiet der echt gien God
Waorum knappen ze dan overal
Mekaar nog aal kapot?

As ik God was leut ik zeker
mijzölf af en toe ‘s zien
Ik vin dat wij as mensheid
wel wat duudlijkheid verdienen

Of waren ‘t dan toch Elvis?
John Lennon en van Gogh,
Mozart, Bach en Beethoven
Van boben stuurt
Was ‘t dat dan toch?

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars