MENUMENU

Danken en dankbaar zijn

Al enkele keren is Loes voor revalidatie opgenomen geweest in een zorgcentrum. Sommige momentopnamen zijn de moeite waard om te delen.

Voor en na de maaltijd houden we een moment stilte. Als er op een keer geen voedingsassistente aanwezig is, vraagt een van ons de anderen stil te zijn. Een taak die we aan onze kamer-oudste (90 jaar) hebben toebedeeld. Zo ook vanavond. Dhr. K. neemt het woord en zegt: “Al heb ik niets gegeten, maar wel gedronken, toch zullen we maar even danken. Ik dank niet mee”. Na het stiltemoment werd hij erop gewezen dat hij wel gegeten had, namelijk een bak yoghurt met aardbeien. “Ja, die heb ik van mijn vrouw gekregen en die heb ik toen gelijk bedankt. Ik ga geen twee keer danken.” Even is het stil en dan gaat hij verder “Maar jullie hebben gelijk, we moeten toch wel dankbaar zijn.”

Waar ben jij vandaag dankbaar voor?

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
28 oktober 2015
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars