Dansen op de liefde

Sommige nummers vervelen nooit. Ze zijn altijd lekker om naar te luisteren. Zoals A sky full of stars van Coldplay. Het is een heerlijk, opgewekt nummer. Dat moest het ook zijn, vond zanger Chris Martin. Hij zei in een interview:

 ‘’Het nummer staat voor de opluchting die je kunt voelen nadat je een berg hebt beklommen – nadat je iets uitdagends hebt gedaan. Daarom is het nummer zo ontzettend vrolijk en ‘danceable’: omdat het dat hoorde te zijn’’

Het is dus allereerst een feel good nummer. En tegelijk zit er ook veel meer in. Want de tekst heeft wat te zeggen. In een ander interview zei Chris Martin dat het nummer ook gaat over onvoorwaardelijke liefde. Dat je tegen iemand zegt: “Je bent goed, wat je ook doet. En ik hou van je, wat er ook gebeurt. Al zou je me recht in het gezicht slaan, ik blijf onvoorwaardelijk van je houden”.

En dan wordt het nummer opeens veel meer dan een goed gevoel: het vertelt wat belangrijk is in het leven en wat elk mens nodig heeft: onvoorwaardelijke liefde! Dat je je kinderen, je partner, je ouders, je broers en zussen of je vrienden aankijkt en zegt: “Wat er ook gebeurt, wat je ook doet… ik laat je niet vallen. Ik ben er voor je en ik hou van je.”

Uiteindelijk heeft die onvoorwaardelijke liefde één bron: afkomstig van God die het aan al zijn kinderen uitdeelt. Hij is liefde en laat die liefde voelen. Wat er ook gebeurt, Hij laat ons nooit vallen.

En eigenlijk zie ik het nummer van Coldplay ook wel als een loflied. Een nummer om God te bedanken dat Hij ons liefheeft en Hem te zeggen hoe fantastisch Hij is:

 

Want U bent als een hemel, als een hemel vol met sterren

Ik geef U mijn hart

Want U bent als een hemel, U bent als een hemel vol met sterren

En U verlicht de weg

 

Want U bent als een lucht, als een lucht vol sterren

Ik wil sterven in Uw armen

Want U wordt lichter wanneer het steeds donkerder wordt

Ik geef U mijn hart

Want in een hemel, want in een hemel vol met sterren

Denk ik dat ik U zie

Denk ik dat ik U zie

 

Want U bent als een hemel, als een hemel vol sterren

Wat een hemels gezicht

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
11 augustus 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief