Dansen op het ritme van de regen

Het is een regenmorgen. Dikke druppels dansen op de glazen serre en striemen tegen de voorruit. Binnen kopiëren we het ritme van buiten.

We dansen mee met de regen. Zodra we muziek aanzetten rent ons danseresje naar het midden van de kamer. ‘Papa, mama: dansen!’

‘Jij bent de zon’, roept onze danseres. Met overgave dans ik de zon. Tegenover me dansen twee bloemen. Als ik een cirkel maak met mijn armen gaan de bloemen open en als ik mijn armen sluit, sluiten ook de bloemen zich. Het voelt heerlijk. Vrij!

Voor ons danseresje was geboren, keek ik alleen naar dansen. En nog steeds is ‘So you think you can dance’ één van mijn ‘guilty pleasures’. De life shows zijn net weer gestart. Go Julie en Malik!

Dansen geeft me een ultiem gevoel van vrijheid. En dat is in deze fase van mijn leven een schaars goed. Een bezoekje aan de kapper wordt zorgvuldiger gepland dan een militaire operatie. Genieten van het ritme van alledag is daarom op dit moment mijn missie. Zoals het zo mooi in Prediker staat: ‘Geniet op alle dagen van je leven, die God je heeft gegeven’. Het leven is een cadeau en ik pak het graag al dansend uit.

Was doe jij vandaag om je dag kleur te geven?

Fotografie: Heather

One comment on “Dansen op het ritme van de regen
  1. Avatar Irma Moekestorm schreef:

    Wat mooi! Genieten van de kleine dingen maken het leven juist zo bijzonder!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
30 maart 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief