MENUMENU

Dansen op het ritme van de regen

Het is een regenmorgen. Dikke druppels dansen op de glazen serre en striemen tegen de voorruit. Binnen kopiëren we het ritme van buiten.

We dansen mee met de regen. Zodra we muziek aanzetten rent ons danseresje naar het midden van de kamer. ‘Papa, mama: dansen!’

‘Jij bent de zon’, roept onze danseres. Met overgave dans ik de zon. Tegenover me dansen twee bloemen. Als ik een cirkel maak met mijn armen gaan de bloemen open en als ik mijn armen sluit, sluiten ook de bloemen zich. Het voelt heerlijk. Vrij!

Voor ons danseresje was geboren, keek ik alleen naar dansen. En nog steeds is ‘So you think you can dance’ één van mijn ‘guilty pleasures’. De life shows zijn net weer gestart. Go Julie en Malik!

Dansen geeft me een ultiem gevoel van vrijheid. En dat is in deze fase van mijn leven een schaars goed. Een bezoekje aan de kapper wordt zorgvuldiger gepland dan een militaire operatie. Genieten van het ritme van alledag is daarom op dit moment mijn missie. Zoals het zo mooi in Prediker staat: ‘Geniet op alle dagen van je leven, die God je heeft gegeven’. Het leven is een cadeau en ik pak het graag al dansend uit.

Was doe jij vandaag om je dag kleur te geven?

Fotografie: Heather

Een reactie op “Dansen op het ritme van de regen
 1. Irma Moekestorm schreef:

  Wat mooi! Genieten van de kleine dingen maken het leven juist zo bijzonder!

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
30 maart 2015

[views]
Kaarsjes:
 •  

  T

  Dat T. weer volwaardigmlid mag zijn v. D.B. Hulp en Licht, Leiding voor T. Bescherming van een groot schild van Licht om T heen. Dat T niet te gronde gaat aan de eigen fouten.
 •  

  Harold

  Ik bid God dat Harold rust en vrede in zijn hoofd mag krijgen
 •  

  Bobbie Athena

  Ik hoop dat jouw leven heel mooi en heel lang en heel gelukkig en heel goed mag zijn
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars