Dat jij mij niet kan zien

Jonathan (2,5 jaar) komt achterstevoren de keuken binnen lopen terwijl ik sta te koken. Ik: Jonathan waarom loop je achterstevoren. Hij kijkt me aan: “’dat jij mij niet kan zien!” 

Verstopt

Heerlijk hoe je als kind kunt geloven dat als jij de ander niet kunt zien, de ander jou ook niet kan zien. Mijn broertje deed als 5 jarige ooit verstoppertje met mijn vader. Toen mijn vader boven kwam om te zoeken zag hij alle verkleedkleren op de grond liggen en mijn broertje lag in de verkleedklerenkist met het deksel wijd open en zijn ogen stijfdicht. Ook hij was ervan overtuigd dat papa hem niet zou vinden.

God ziet je

Als volwassene weten we beter. Maar toch kan ik me tegenover God soms ook zo opstellen: Als ik nou mijn ogen sluit voor wat verkeerd is, dan ziet God het ook niet. Adam en Eva verstopten zich toen ze de fout in waren gegaan. We verstoppen ons voor de God die hemel en aarde gemaakt heeft, een God die overal is en al je haren geteld heeft. God weet al precies wat er mis gegaan is als dat niet zo was, dan is het feit dat ik mijn ogen stijfdicht knijp of me verstop al een goede aanwijzing dat er iets mis is.

Geduldig en vol liefde

Tegen mijn kinderen zeg ik vaak: ik vind het vooral belangrijk dat je eerlijk bent en niet liegt over wat je deed. En toch doe ik het zelf ook. Terwijl God een vergevende god is. In Psalm 103 staat: ‘God is  goed, hij vergeeft ons. Geduldig en vol liefde is hij. Hij blijft niet altijd boos, zijn woede gaat voorbij. Hij wordt niet boos om iedere fout, hij straft ons niet zo streng als we verdienen. Hij doet onze schuld ver weg, zo ver als het westen is van het oosten. Want zijn liefde voor ons is groot, zo groot als de hele wereld.’*  Voor zo’n liefdevolle, vergevende God hoeven we ons niet te verstoppen of achterstevoren te lopen. Hij kijkt ons vol liefde aan.

 

Heb jij ook zo’n leuke spreuk van jouw (klein)kind? Stuur hem naar geesje@mijnkerk.nl en wie weet schrijf ik er een mooie overdenking bij! 

 

 

*Psalm 103 vers 8-12

 

3 comments on “Dat jij mij niet kan zien
  1. Avatar Irma Moekestorm schreef:

    Als onze kinderen zich ‘verstoppen’ moeten we erom lachen, maar zelf zijn we geen haar beter. Mooie les, Geesje!

  2. Avatar Mar schreef:

    Mooi als je zo denkt over goede god, ik kan dit niet

  3. Avatar Rienk schreef:

    Ik denk, dat God ook wel eens, in liefde, om òns moet lachen…

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
29 maart 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief