Dat meisje uit Nazareth

Al ben ik dan protestant, ik ben wel fan van Maria. In mijn ogen is het een dijk van een vrouw.

Want het zal je toch gebeuren: van een buitenaards wezen – een engel – krijg je te horen dat je – uit het niets – zwanger zult worden. Je mag een kind gaan dragen, maar het is niet geboren uit de liefde van je geliefde en jou. Nee, het is de vrucht van Gods liefde. Dat is toch niet te geloven. Ik had het in ieder geval echt niet geloofd! Maar Maria wel!

Wonderen

Ze trotseert het oordeel dat de familie, de buren en het dorp over haar zullen hebben en ze is er onmiddellijk klaar voor. Volledig open staat ze voor de liefde van God. Hé, dat zal het zijn! Daardoor valt ze op, is ze wie ze is. Doordat ze zo open is. Ontvankelijk en ontvangend. Ze laat zich verrassen. Ze laat zich overtuigen. Ze laat zich leiden. Omdat ze voelt, weet met wie ze van doen heeft. Met de Allerhoogste. Die soms wonderen laat gebeuren. Die soms mensen direct in hun nekvel grijpt en dan hoopt op hun openheid. Zodat zijn liefde kan gaan stromen.

Openheid

En dat is gebeurd. De liefde van de Allerhoogste stroomde in het leven, in het lichaam van een meisje met de naam Maria. De liefde van de Allerhoogste stroomde zo in de wereld in. In dat kind, wiens naam is Immanuël, God met ons.

Heer, nu de dagen steeds donkerder worden en het gelukkig ook een beetje kouder wordt, geef ons openheid voor de ster van Bethlehem, net als dat meisje uit Nazareth.

2 comments on “Dat meisje uit Nazareth
  1. Avatar kleeblatt schreef:

    Het is altijd zo mooi geschreven bedankt, groetjes van Maria.

  2. Avatar kleeblatt schreef:

    Wat ik jammer vindt is dat er zo weinig of helemaal niet gereageerd word op deze site dan had man ook geen zin meer om te schrijven.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
12 december 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief