MENUMENU

Dat meisje uit Nazareth

Al ben ik dan protestant, ik ben wel fan van Maria. In mijn ogen is het een dijk van een vrouw.

Want het zal je toch gebeuren: van een buitenaards wezen – een engel – krijg je te horen dat je – uit het niets – zwanger zult worden. Je mag een kind gaan dragen, maar het is niet geboren uit de liefde van je geliefde en jou. Nee, het is de vrucht van Gods liefde. Dat is toch niet te geloven. Ik had het in ieder geval echt niet geloofd! Maar Maria wel!

Wonderen

Ze trotseert het oordeel dat de familie, de buren en het dorp over haar zullen hebben en ze is er onmiddellijk klaar voor. Volledig open staat ze voor de liefde van God. Hé, dat zal het zijn! Daardoor valt ze op, is ze wie ze is. Doordat ze zo open is. Ontvankelijk en ontvangend. Ze laat zich verrassen. Ze laat zich overtuigen. Ze laat zich leiden. Omdat ze voelt, weet met wie ze van doen heeft. Met de Allerhoogste. Die soms wonderen laat gebeuren. Die soms mensen direct in hun nekvel grijpt en dan hoopt op hun openheid. Zodat zijn liefde kan gaan stromen.

Openheid

En dat is gebeurd. De liefde van de Allerhoogste stroomde in het leven, in het lichaam van een meisje met de naam Maria. De liefde van de Allerhoogste stroomde zo in de wereld in. In dat kind, wiens naam is Immanuël, God met ons.

Heer, nu de dagen steeds donkerder worden en het gelukkig ook een beetje kouder wordt, geef ons openheid voor de ster van Bethlehem, net als dat meisje uit Nazareth.

2 reacties op “Dat meisje uit Nazareth
 1. kleeblatt schreef:

  Het is altijd zo mooi geschreven bedankt, groetjes van Maria.

 2. kleeblatt schreef:

  Wat ik jammer vindt is dat er zo weinig of helemaal niet gereageerd word op deze site dan had man ook geen zin meer om te schrijven.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
12 december 2015
Kaarsjes:
 •  

  Zorgverleners.

  Geef vrede door van hand tot hand. De sterke,zachte hand zij dank, die meer dan troost kan geven: als woorden stokken, spreekt de hand in vriendschap, steun en zegen.
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars