De ‘achter het behang plakken’ Top 5

Deze zomer logeerden mijn neef, zijn vrouw en hun twee kinderen van drie en vijf jaar een weekje bij ons.

De kinderen zijn schatten, maar ze zijn ook zwaar vermoeiend voor hun oude oom. Vooral het jongetje van drie kan soms vreselijk zeuren en jengelen. Op zulke momenten begrijp je ineens waar de toch best nare opmerking ‘achter het behang plakken’ vandaan komt. Totdat hij plotseling bij je op schoot kruipt, dicht tegen je aan gaat zitten, vingers in zijn mond en daar, bij jou, in slaap valt.

En daarom, speciaal voor alle ouders, grootouders, tantes en ooms met behang deze Top 5.

5. Een kleutermeisje dat dartelt. Ze leeft in kleuren. Ze is als een regenboog. Daar zongen de Rolling Stones al over in 1967:

4. Dit lied is een absolute liefdesverklaring aan je kind: “Alles van mij houdt van alles van jou”. Daarom op nummer 4 ‘All of me’ John Legend:

3. “De eerste keer dat ik je gezicht zag, dacht ik dat de zon was opgegaan in jouw ogen, dat de maan en de sterren, geschenken van jou waren aan de donkere en eindeloze luchten”. Het ultieme liefdeslied voor en van iedereen, gezongen door Roberta Flack:

2. Het is eigenlijk een EK voetbal nummer, maar “We’re in this together” van Simply Red gaat natuurlijk ook op voor ouders en kinderen, want hoe je het ook wendt of keert, terugstoppen gaat niet meer:

1. Het allermooiste wiegeliedje komt, wat mij betreft, van Fleetwood Mac: “Ik wens je alle liefde van de wereld maar het meest wens ik je mijn liefde, en de vogeltjes zingen alsof ze al lang de uitkomst weten. Ik hou van je, als nooit van te voren.”. Met stip op nummer 1 daarom het prachtige ‘Songbird’:

Alle informatie over het organiseren van een Top2000 kerkdienst nu op 1 plek!